Πρόεδρος Trump: Θέλει όσο το δυνατόν συντομότερα την ανάπτυξη δικτύων 6G στις ΗΠΑ!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είναι σίγουρα μια προσωπικότητα που δεν σε κάνει να βαριέσαι, άσχετα αν τον συμπαθείς ή όχι. Ίσως είναι ο πιο παρορμητικός άνθρωπος που έχουμε δει σε τέτοια θέση τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό προκύπτουν ειδήσεις από εκεί που δεν το περιμένεις (θυμηθείτε τη δημιουργία της Space Force για αστυνόμευση του Γαλαξία μας...).

Αυτή τη φορά η εξαγγελία του είναι πιο σοβαρή και πιο εφικτό να πραγματοποιηθεί. Με αφορμή το λανσάρισμα των πρώτων δικτύων 5G σε διάφορες περιοχές του κόσμου (ανάμεσα τους και ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ), ο κ. Trump δηλώνει ότι θέλει να αναπτυχθεί η τεχνολογία 6G όσο το δυνατόν συντομότερα στις ΗΠΑ και τονίζει πως οι Αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να μη μείνουν πίσω.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει άδικο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουν αποκλείσει τις Huawei και ZTE από τον εξοπλισμό για τα δίκτυα 5G των ΗΠΑ (και όχι μόνο). Ο κ. Trump έμμεσα παραδέχεται ότι οι Αμερικανικές εταιρείες έχουν μείνει πίσω σε σύγκριση με τους Κινέζους και ευελπιστεί πως θα καταφέρουν τουλάχιστον να πάρουν τα ηνία σε ό,τι αφορά την επόμενη γενιά δικτύων τηλεπικοινωνιών.

Το θέμα είναι, βέβαια, ότι ακόμη δεν υπάρχουν πρότυπα για τα δίκτυα 6G και είναι προφανές πως είναι υπερβολικά νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Από την άλλη, μη ξεχνάμε ότι η LG έχει ξεκινήσει ήδη την έρευνα για το 6G σε συνεργασία με το ινστιτούτο KAIST στη Κορέα...

[via]

Loading