Donald Trump: Μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του και στο Twitter

Μετά τη Facebook, σειρά και της Twitter να μπλοκάρει επ’ αόριστον τον επίσημο προσωπικό λογαριασμό του Donald Trump (@realDonaldTrump). Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναλύει τους λόγους για την απόφαση της, μετά το μπλοκάρισμα που επέβαλε αρχικά για 12 ώρες.

Παρακολουθώντας αναλυτικά τα πιο πρόσφατα tweets του λογαριασμού @realDonaldTrump, πήραμε την απόφαση να αναστείλουμε μόνιμα τη λειτουργία του επειδή προάγει τη βία και μάλιστα δύο νέα tweets που αναρτήθηκαν μετά τη 12ωρη αναστολή έρχονται σε αντίθεση με τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας μας.

Στο επίσημο blog της, η Twitter αναφέρει ότι τα τελευταία tweets του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να παρακινεί τους υποστηρικτές του σε αντιδημοκρατικές και βίαιες ενέργειες, ενώ είναι ξεκάθαρο πως αναιρεί τις επίσημες “καταδικαστικές” δηλώσεις του για τα τραγικά γεγονότα από την εισβολή στο Καπιτώλιο (όπου έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι) και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στο νέο πρόεδρο Joe Biden. Εξάλλου, ο Donald Trump έχει επιβεβαιώσει ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ, κάτι που δεν έχει συμβεί από το 19ο αιώνα.

Σε ό,τι αφορά τον λογαριασμό @POTUS που ανήκει θεσμικά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ σαν θεσμός και όχι προσωπικά στον Donald Trump, η Twitter ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί για να παρακάμψει το μπλοκάρισμα του @realDonaldTrump, τότε θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τη χρήση του και όχι να τον μπλοκάρουν, εκτός φυσικά αν κριθεί απαραίτητο για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα πραγματικής βίας. Τέλος, εάν ο Donald Trump επιχειρήσει να δημιουργήσει νέο λογαριασμό ή να χρησιμοποιήσει άλλον λογαριασμό, τότε θα τον μπλοκάρουν εκ νέου μόλις το αντιληφθούν.

Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Twitter]

Loading