up_icon
Misc

E-shops: Χάνουν περίπου $30 δισ. ετησίως λόγω περιπτώσεων απάτης

11 Μαρτίου 2021 Techgear Team

E-shops: Χάνουν περίπου $30 δισ. ετησίως λόγω περιπτώσεων απάτης

Ανά δύο έτη ο αριθμός των αντιστροφών χρέωσης αυξάνεται κατά 41% και φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας με διαρκώς ανοδικές τάσεις, καθώς διευρύνεται σταθερά η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Πέρυσι, οι οικονομικές επιπτώσεις κακόβουλης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων των chargebacks, ξεπέρασαν συνολικά τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Με τον τρέχοντα ρυθμό, τα χρηματικά ποσά που θα χάνουν οι έμποροι αναφορικά με τα έσοδα, το εμπόρευμα, τα μεταφορικά και τις επιπλέον λειτουργικές δαπάνες, θα συνεχίζουν να διογκώνονται.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι μόλις το 30% των ευρωπαϊκών ηλεκτρονικών καταστημάτων παρέχει ξεκάθαρες εγγυήσεις ή πολιτικές επιστροφής, οι πελάτες καταφεύγουν συχνά σε αξιώσεις αντιστροφής χρέωσης, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ανάμεσα στα πλέον συχνά προβλήματα συγκαταλέγονται η διπλή χρέωση μιας παραγγελίας, η μη παράδοση ή η καθυστέρηση στην παράδοση, καθώς και η διαφορά του παραδοθέντος προϊόντος σε σχέση με την περιγραφή του στην ιστοσελίδα ή τις προσδοκίες του πελάτη. Μια καλή πολιτική αποζημίωσης συνήθως αποτρέπει ή περιορίζει κατά πολύ τις αρνητικές συνέπειες τέτοιων καταστάσεων.

Ενδεικτικά, πρόσφατα στοιχεία από πολλές ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ότι οι καταναλωτές – σε ποσοστό που κυμαίνεται από το 41% έως το 64% - θεωρούν σημαντική τη δυνατότητα πρόσβασης σε σαφείς οδηγίες που εξηγούν τον τρόπο επιστροφής κάθε προϊόντος που αγοράστηκε. Έτσι διαφαίνεται ότι εάν και εφόσον ένα e-shop διασφαλίζει τη σωστή υποστήριξη πελατών, και κατά συνέπεια την αρμόζουσα λύση, όπως για παράδειγμα την ανταλλαγή του ανεπιθύμητου προϊόντος με ένα άλλο, η κλίμακα των απαιτήσεων δύναται να είναι χαμηλότερη.

Όπως εξηγεί ο Michał Bogusławski, Εμπορικός Διευθυντής της ZEN.com, μιας νέας fintech εταιρείας που δραστηριοποιείται στις ευρωπαϊκές αγορές.

Όσον αφορά στους εμπόρους, οι αντιστροφές χρεώσεων και τα πρόσθετα κόστη που ενέχουν, μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τα οικονομικά σχέδια και τους προϋπολογισμούς. Για να μην αναφέρουμε πόσο χρονοβόρα είναι η κατάσταση που συνεπάγονται οι μακροχρόνιες διαδικασίες για κάθε συναλλαγή με πελάτες και τράπεζες. Η διαδικασία αντιστροφής χρέωσης στην τρέχουσα μορφή της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και δυσαρέσκεια και στα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Μερικές φορές το λάθος απλώς δεν είναι δικό σας

Ορισμένες επιχειρήσεις είναι πιο ευαίσθητες και επιρρεπείς στους κινδύνους αντιστροφής χρέωσης, λόγω της κατηγορίας του προϊόντος, της τιμολόγησης ή της χώρας προέλευσης, αφήνοντας κενά για ανακρίβειες. Η βιομηχανία της μόδας, λόγου χάρη, αντιμετωπίζει τακτικά ανάλογες δυσκολίες, καθώς οι καταναλωτές συχνά δυσκολεύονται να καταλήξουν στη σωστή επιλογή μεγέθους. Μάλιστα, δεν λείπει το φαινόμενο των αγοραστών εκείνων που καταφεύγουν σε ιδιαίτερες «στρατηγικές», όπως η αγορά του ίδιου είδους σε διαφορετικά μεγέθη, προκειμένου να εξασφαλίσουν εντέλει το κατάλληλο είδος.

Άπαξ και ο καταναλωτής αντιληφθεί πλήρως τα οφέλη της αντιστροφής χρέωσης, είναι πλέον λιγότερες οι πιθανότητες να ζητήσει τη βοήθεια του εμπόρου και την επόμενη φορά που θα κάνει μια αποτυχημένη αγορά, θα επικοινωνήσει απευθείας με την εκδότρια τράπεζά του. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ένας πελάτης που υποβάλλει με επιτυχία μια αίτηση αντιστροφής χρέωσης είναι 9 φορές πιο πιθανό να προβεί σε μια νέα αξίωση, ενώ για το 40% των πελατών που αποστέλλει αίτημα αντιστροφής χρέωσης, δεν θα περάσουν πάνω από 60 ημέρες για να υποβληθεί μία νέα αξίωση.

Επίσης, οι αντιστροφές χρέωσης αποτελούν συχνά αποτέλεσμα δόλιας δραστηριότητας, καθώς δεν λείπουν οι επιτήδειοι απατεώνες, οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίζουν χρήματα μέσω αυτής της υπηρεσίας. Τέτοιου τύπου περιστατικά επιβαρύνουν κατά πολύ τους εμπόρους, καθώς μόνο στις ΗΠΑ κάθε 1 δολάριο αντίστοιχης απάτης κοστίζει στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου 3,36 δολάρια. Στις περιπτώσεις αυτές ακόμα και η πλέον απλή άνετη πολιτική επιστροφής χρημάτων και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση πελατών μοιάζουν να μην επαρκούν. Άραγε αυτό σημαίνει ότι το άγχος που σχετίζεται με τις αντιστροφές χρέωσης και οι ανάλογες δαπάνες πρέπει να αποτελούν τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ενός εμπόρου;

Χαλαρώστε και αφήστε την αντιστροφή χρέωσης στα ικανά χέρια μιας εταιρείας, όπως η ZEN

Ο Michał Bogusławski της ZEN.com, επισημαίνει:

Η αντιστροφή χρέωσης είναι μια πηγή ατελείωτης απογοήτευσης για τους εμπόρους. Όλα αυτά τα χρήματα, ο χρόνος και η προσπάθεια που ξοδεύονται σε αντιστροφές χρεώσεων ή δόλιες πράξεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε βασικές επενδύσεις, απαραίτητες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εντωμεταξύ, οι πελάτες εκείνοι που έρχονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και επιπλέον τυπικές διαδικασίες στα αιτήματα αντιστροφής χρέωσης, δεν μένουν ικανοποιημένοι ούτε από την πορεία των αγορών τουςΑυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται ένας απλός και βολικός μηχανισμός αντιστροφής χρέωσης, έτσι ώστε και οι δύο πλευρές να σταματήσουν να ανησυχούν και να αφοσιωθούν στις επιθυμητές δραστηριότητές τους.

Η ZEN, μια ευρωπαϊκή fintech που εγκαινίασε πρόσφατα τις υπηρεσίες της σε 31 αγορές της Ευρώπης, παρέχει μία από τις διαθέσιμες λύσεις στον συχνό αυτό «πονοκέφαλο» και για καταναλωτές και για επιχειρηματίες. Η ιδέα είναι απλή – η εταιρεία καλύπτει όλα τα επιπρόσθετα κόστη που διαφορετικά θα έπρεπε να καταβληθούν από τον έμπορο, ενώ ασχολείται απευθείας με τον πελάτη, διευθετώντας το αίτημά του για επιστροφή χρημάτων. Επίσης, αναλαμβάνει την ευθύνη τυχόν νομικής διένεξης για επίλυση διαφορών, σε περίπτωση αμφισβήτησης. Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο της μηνιαίας συνδρομής πληρωμών μέσω ZEN.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια λύση λειτουργεί τελικά προς όφελος και των δύο συμβαλλόμενων της εκάστοτε -εξουσιοδοτημένης ή και μη- συναλλαγής. Από τη μία, οι έμποροι δύνανται να εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο, χωρίς να κινδυνεύουν να υποστούν τους κινδύνους και τις απώλειες από άσκοπες δαπάνες. Από την άλλη, οι καταναλωτές είναι σε θέση να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, εύκολα και γρήγορα. Όσα ηλεκτρονικά καταστήματα επιλέγουν να χτίσουν τη στρατηγική τους, με δεδομένη την έλλειψη ανησυχίας για αντιστροφή χρέωσης, θα διαπιστώσουν στην πορεία ότι τελικά έχουν έτσι χρόνο να διευθετήσουν άλλες προτεραιότητες της διαδικτυακής τους εμπορικής δραστηριότητας. Τη ίδια στιγμή, οι πελάτες αισθάνονται ασφαλείς κάθε φορά που πραγματοποιούν μια αγορά σε e-shop που παρέχει αυτήν τη δυνατότητα, γεγονός που τους παροτρύνει να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα. Άλλωστε, η δύναμη κρύβεται στην απλότητα.

Η ZEN ανακοίνωσε πρόσφατα το επίσημο λανσάρισμα της εταιρείας σε 31 ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Κύρια επιδίωξη, να παρέχει έναν εύκολο και βολικό τρόπο διαχείρισης της ταμειακής ρευστότητας, χωρίς δυσκίνητες και άβολες τυπικές διαδικασίες και χρεώσεις. Το μοναδικά ξεχωριστό «πακέτο» της ZEN συνδυάζει στην ουσία όλα τα βασικά οφέλη και τα σημεία-κλειδιά που σχετίζονται με το σύγχρονο ηλεκτρονικό εμπόριο: απλότητα πληρωμής, μηχανισμούς που προστατεύουν και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη της εκάστοτε συναλλαγής, καθώς και προνόμια ειδικά προσαρμοσμένα στις εξατομικευμένες ανάγκες των επιχειρηματιών και των καταναλωτών. Οι υπηρεσίες της ZEN.com είναι διαθέσιμες στην αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά και στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο μέσω ενός συνδρομητικού μοντέλου με δωρεάν μηνιαία δοκιμή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Techgear Team
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Wolt: Μύκονος, Χαλκίδα και 6 ακόμη πόλεις εντάχθηκαν στην πλατφόρμα

01 Ιουνίου 2023 Techgear Team

Η Wolt, η ψηφιακή πλατφόρμα που λειτουργεί στη χώρα μας από το 2019, συνεχίζει δυναμικά το πλάνο της γεωγραφικής της επέκτασης, με την προσθήκη οκτώ νέων πόλεων στο δίκτυό της, από τα τέλη Μαΐου, μέχρι και τον ...

Η λειτουργία Emergency SOS via Satellite της Apple έσωσε 10 πεζοπόρους στις ΗΠΑ

22 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της σειράς iPhone 14, η Apple στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία Emergency SOS via Satellite που επιτρέπει την σύνδεση σε δορυφορικό δίκτυο όταν βρίσκεσαι σε απομακρυσμένες ...

Πρόστιμο - ρεκόρ €1.2 δισ. κατά της Meta από την ΕΕ

22 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Με πρόστιμο - ρεκόρ ύψους €1.2 δισ. «ραπίζει» η Ευρωπαϊκή Ένωση τη Meta λόγω της πολιτικής μεταφοράς δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών σε servers των ΗΠΑ. Μετά από μακρόχρονη έρευνα, η αρμόδια αρχή της ΕΕ ...

Η ΕΕ βάζει τέλος στην ανωνυμία των κρυπτονομισμάτων με το νομοσχέδιο MiCA

17 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε την τελική έγκριση για το πρώτο πακέτο κανόνων στον κόσμο που αποσκοπούν στην ευρεία ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Ο κανονισμός Markets in Cryptoassets (MiCA), ο οποίος αναμένεται...

Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή 2023: Public & MediaMarkt ΜΑΖΙ και στην εξοικονόμηση ενέργειας του σπιτιού μας

17 Μαΐου 2023 Techgear Team

Public και MediaMarkt, μαζί στέκονται στο πλευρό των καταναλωτών και προσφέρουν χρήσιμες ecoliving συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι. Συμμετέχουν ΜΑΖΙ στον 3ο κύκλο του προγράμματος «Ανακυκλώνω – ...

Νέο νομοσχέδιο της ΕΕ απαιτεί μεγαλύτερη διαφάνεια στις περιγραφές των ηλεκτρονικών συσκευών

16 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε επιδείξεις από διάφορες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των smartphones σχετικά με τεχνολογίες ταχύτατης φόρτισης, αλλά όσο εντυπωσιακά και αν είναι τα αποτελέσματα, η ...

Skroutz: Νέα υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης

11 Μαΐου 2023 Techgear Team

Το Skroutz προσφέρει τη νέα υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να παραλάβουν τις παραγγελίες τους ακόμα και την ίδια ημέρα της παραγγελίας. Μια ακόμα υπηρεσία για άψογη ...

Επιτέλους ανέπαφες πληρωμές στα αστικά λεωφορεία σε 33 πόλεις της Ελλάδας

04 Μαΐου 2023 Techgear Team

Η Visa, η NBG Pay και τα ΚΤΕΛ ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος ανέπαφων πληρωμών στα αστικά λεωφορεία 33 πόλεων της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη που φιλοξενεί το νέο ...

Apple Card Savings: Σχεδόν $1 δισ. καταθέσεις ήδη στην «τράπεζα» της Apple!

01 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Πριν από δύο εβδομάδες η Apple ανακοίνωσε επίσημα το πρόγραμμα Apple Card Savings για τους χρήστες της υπηρεσίας Apple Card στις ΗΠΑ, με το οποίο ουσιαστικά μετατρέπεται (και) σε τραπεζικό ίδρυμα αφού προσφέρει...

AI Act: Έτοιμο το προσχέδιο για τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

28 Απριλίου 2023 Christos Elpidis

Η ραγδαία εξέλιξη των εργαλείων παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης οδήγησε σε επίσπευση των διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τεθούν ισχυροί ρυθμιστικοί κανόνες που αφορούν γενικότερα το AI. Όσοι ...

Loader
please wait
techgear_icon