EA

EA: Έπεσε θύμα hacking και 780GB δεδομένων είναι «στον αέρα»

Η Electronics Arts (EA) έπεσε θύμα hackers, οι οποίοι κατάφεραν να παραβιάσουν τους servers της γιγαντιαίας gaming εταιρείας και απέκτησαν ένα μεγάλο μέρος του πηγαίου κώδικα του παιχνιδιού FIFA 21 και της μηχανής gaming Frostbite.

Στον προγραμματισμό ο πηγαίος κώδικας καταλαμβάνει πολύ σημαντικό ρόλο και πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση για μία εταιρεία. Κατά καιρούς η βιομηχανία των παιχνιδιών έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες παρόμοιες υποθέσεις, όπως όταν οι χάκερς έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα της CD Projekt RED για το Cyberpunk 2077 και για το Witcher 3, ενώ και η Nintendo έχει βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη θέση για πολλά παιχνίδια της.

Με την «απόκτηση» ενός τμήματος του πηγαίου κώδικα επιτρέπεται στους «εισβολείς» να έχουν μία εσωτερική εικόνα σχετικά με τις λειτουργίες ενός παιχνιδιού ή μίας μηχανής gaming, ενώ συγχρόνως μαθαίνουν μυστικά για κρυφά projects ή ιδέες παιχνιδιών.

Παρατίθεται ένα στιγμιότυπο οθόνης κατά το οποίο αναφέρεται ότι οι χάκερ έχουν στην κατοχή τους συνολιά 780GB κλεμμένων δεδομένων:

ea-hack.jpg

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της EA, οι χάκερς επικεντρώθηκαν στον πηγαίο κώδικα του FIFA 21 και της μηχανής gaming Frostbite και όχι σε προσωπικά δεδομένων των παικτών. Τέλος, ανέφερε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις Αρχές για τη διερεύνηση της «επίθεσης».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading