EA Sports FC 24: Αυτό είναι το πρώτο simulation ποδοσφαίρου μετά το διαζύγιο με τη FIFA

Η νέα εποχή για το simulation ποδοσφαίρου της EA μετά το διαζύγιο με τη FIFA ξημέρωσε και επίσημα με την ανακοίνωση του EA Sports FC 24FC24), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 για PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC και Nintendo Switch.

Η σχετική εκδήλωση της EA ξεκίνησε με έναν μονόλογο του CEO της εταιρείας, Andrew Wilson, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα κάνουν έναν γιγαντιαίο άλμα προς το μέλλον με στόχο να προσεγγίσουν το 1 δισεκατομμύριο των φίλων του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, ενώ κατάφερε να μην αναφέρει ούτε μία φορά τη λέξη «FIFA».

Στο τεχνικό σκέλος, το FC24 έχει αναπτυχθεί επάνω σε μια νέα έκδοση της Frostbite engine, που συμπεριλαμβάνει την τεχνολογία Hypermotion για μια σειρά νέων animations, αλλά και τη νέα τεχνολογία «playstyles» που μεταφέρει στον ψηφιακό κόσμο τις πραγματικές αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών.

Όπως το είχε υποσχεθεί η EA, στο νέο FC24 θα δούμε μεγαλύτερη επέκταση στο γυναικείο ποδόσφαιρο με την προσθήκη των πρωταθλημάτων Γερμανίας και Ισπανίας, καθώς και τη δυνατότητα επιλογής γυναικείας ομάδας στο Ultimate Team mode. Επιπλέον, η εταιρεία έχει κλείσει αποκλειστικές συμφωνίες για την Premier League και το Champions League.

Εκτός από το FC24, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα και το mobile game με τίτλο FC Tactical που χαρακτηρίζεται ως ένα turn-based simulation ποδοσφαίρου.

Loading