ΕΕ: Προχωρά στην εδραίωση των ψηφιακών δικαιωμάτων

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξήγαγε έρευνα για να μάθει πόσοι Ευρωπαίοι είναι υπέρ της εδραίωσης ψηφιακών δικαιωμάτων και διαπίστωσε ότι το 82% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ της πρότασης. Η Κομισιόν είχε δεσμευτεί ότι θα υποβάλει σχετική πρόταση στο μέλλον, και όπως φαίνεται, έκανε πράξη τις υποσχέσεις της.

Δημοσιεύτηκε ένα έγγραφο επτά σελίδων που παρουσιάζει μια σειρά θεμάτων όπως είναι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η αλληλεγγύη και η ένταξη, η συμμετοχή στον ψηφιακό δημόσιο χώρο, η ασφάλεια, η ελευθερία επιλογής και η βιωσιμότητα. Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες περιλαμβάνει μια σειρά από δικαιώματα, όπως η μεταφορά των προσωπικών δεδομένων στις ψηφιακές υπηρεσίες, η πρόσβαση σε γρήγορο Διαδίκτυο και πολλά άλλα.

Η Margrethe Vestager, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιας για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, δήλωσε:

Θέλουμε ασφαλείς τεχνολογίες που λειτουργούν για τους ανθρώπους και που σέβονται τα δικαιώματα και τις αξίες μας. Θέλουμε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στις ολοένα και πιο ψηφιοποιημένες κοινωνίες μας. Αυτή η πρόταση μας δίνει ένα σαφές σημείο αναφοράς για τα δικαιώματα και τις αρχές στον διαδικτυακό κόσμο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο μπορούν πλέον να διαβάσουν το σχέδιο και να το συζητήσουν. Η Επιτροπή ελπίζει ότι θα εγκριθεί από τα υψηλότερα επίπεδα μέχρι το καλοκαίρι.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading