Επενδύοντας €2.3 εκ. για τη στήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα

*Ενημέρωση από τη Google

Καθώς οι εκδότες στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τα ψηφιακά μέσα, ιδρύσαμε το Digital News Innovation Fund - DNI (Ταμείο Καινοτομίας Ψηφιακών Ειδήσεων), με στόχους την προώθηση της καινοτομίας στις ψηφιακές εκδόσεις και την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας. Το πρόγραμμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που κάλυψε την περίοδο μεταξύ 2015 και 2019, στήριξε 662 πρωτοβουλίες ψηφιακής ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, 11 από τις οποίες στην Ελλάδα. Σήμερα παρουσιάζουμε την τελική έκθεση των αποτελεσμάτων, η οποία καταδεικνύει το πού κατευθύνθηκαν τα κονδύλια αυτά και πώς τα χρησιμοποίησαν οι εκδότες.

Οι υποψήφιοι για χρηματοδότηση είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν κονδύλια έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ, για προγράμματα σχετικά με τα πιο πιεστικά ζητήματα του ειδησεογραφικού οικοσυστήματος: την ενίσχυση των εσόδων από τον ψηφιακό τομέα, την ανάδειξη τοπικών θεμάτων, την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Είδαμε μια μεγάλη ποικιλία προσεγγίσεων, τόσο από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όσο και από νεοεισερχόμενους παίκτες.

Η μετάβαση της βιομηχανίας των ειδήσεων στη ψηφιακή τεχνολογία απαιτεί χρόνο. Για αυτό, επιπλέον του Ταμείου, πριν από δύο χρόνια ιδρύσαμε και το Google News Initiative, αναλαμβάνοντας να διαθέσουμε 300 εκατομμύρια δολάρια για την ευημερία της δημοσιογραφίας - ενώ σήμερα ανακοινώνουμε τη συνολική διάθεση 54.3 εκατομμυρίων δολαρίων σε ευρωπαϊκούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την έκθεση αποτελεσμάτων του Digital News Innovation Fund εδώ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading