Epic Games: Τα βάζει με την Apple και στην Ευρώπη

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Epic Games δεν περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ, καθώς η τελευταία είναι διατεθειμένη να τραβήξει την υπόθεση μέχρι τέρμα προκειμένου να αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι έχει δίκιο να κατηγορεί την πρώτη για πρακτικές κατά του ανταγωνισμού στο App Store. Γι’ αυτό κατέθεσε αγωγή κατά της Apple και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εξετάζει υπό διαφορετικό πρίσμα αυτές τις υποθέσεις και γενικά είναι πιο ευαίσθητη σε τέτοιου είδους καταγγελίες.

Για όσους δεν θυμούνται, όλα ξεκίνησαν όταν η Epic Games κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση του δημοφιλέστατου Fortnite όπου δεχόταν απευθείας πληρωμές από τους gamers παρακάμπτωντας το σύστημα του App Store, με αποτέλεσμα να καρπώνεται όλο το ποσό χωρίς να δίνει το 30% στην Apple. Η αντίδραση της τελευταίας ήταν να αποσύρει το Fortnite από το κατάστημα εφαρμογών και να απειλήσει την Epic Games για καθολικό μπλοκάρισμα από τις πλατφόρμες της. Η Epic Games δεν περίμενε φυσικά κάτι διαφορετικό και ξεκίνησε άμεσα μια καμπάνια κατά της Apple κατηγορώντας τη για εκμετάλλευση της κυρίαρχης θέσης της που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των mobile πλατφορμών.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες αγωγές έχουν κατατεθεί επίσης σε Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο, επομένως, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 4 μεγάλα ανοικτά μέτωπα σε όλο τον κόσμο για να δούμε ποιος θα δικαιωθεί από τους δύο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντως, έχει ενεργή ακόμα μία έρευνα σχετικά με την πολιτική της Apple να επιτρέπει μόνο το σύστημα mobile πληρωμών Apple Pay στο iOS.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε την επισήμανση του CEO της Epic Games, κ. Tim Sweeney, ότι σε γενικές γραμμές το κατηγορητήριο της Apple θα μπορούσε να εφαρμοστεί και κατά της Google, απλά δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα. Πολλά τα ανοικτά μέτωπα και ενδεχομένως η Epic Games περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί η ιστορία με την Apple πριν τα βάλει και με τη Google.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Epic]

Loading