Βγήκε η απόφαση: Σωστός ο αποκλεισμός του Fortnite, προστασία για την Unreal Engine

Βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση για τη διαμάχη μεταξύ των Epic Games και Apple, η οποία σε πρώτη φάση μοιάζει αρκετά λογική και για τις δύο πλευρές. Από τη μία το ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Epic Games για την επαναφορά του Fortnite στο App Store, ωστόσο, αποτρέπει την Apple από το να αποκλείσει την εταιρεία γενικότερα από τις πλατφόρμες της, προστατεύοντας έτσι την Unreal Engine.

Η εφαρμογή της απόφασης ξεκινά άμεσα, επομένως, παύει να ισχύει το τελεσίδικο που έδωσε η Apple στην Epic Games για τις 28 Αυγούστου 2020 και η Unreal Engine παραμένει διαθέσιμη για όλους τους developers στις πλατφόρμες iOS και macOS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers αναγνώρισε πως εγείρονται ερωτήματα για την πολιτική της Apple στο App Store, ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Epic Games δημιούργησε μόνη της αυτήν την εις βάρος της κατάσταση, δικαιώνοντας την Apple για τους ισχυρισμούς της. Οι δικηγόροι της Epic Games παραδέχτηκαν, μάλιστα, ενώπιων του δικαστηρίου πως όντως γνώριζαν πως η ενσωμάτωση δικού τους συστήματος πληρωμών στο Fortnite θα ήταν ενάντια στους κανονισμούς του App Store.

Οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα έφεσης και ήδη η Epic Games έχει ζητήσει ακρόαση από το δικαστήριο για να πάρει μεγαλύτερα μέτρα προστασίας για τις εφαρμογές της.

Μένει να δούμε αν η Epic Games θα αποσύρει τελικά το σύστημα πληρωμών για να επανέλθει άμεσα το Fortnite στο App Store (και στο Google Play) ενόψει της επικείμενης νέας σεζόν που ξεκινά αυτήν την εβδομάδα.

Αν θέλετε να διαβάσετε όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες, ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα:

[via]

Loading