Fortnite: Επιστροφή στο iOS προανήγγειλε ο CEO της Epic Games

Από τον Αύγουστο του 2020 έχει αποσυρθεί το δημοφιλέστατο Fortnite από το App Store της Apple για συσκευές iOS, λόγω της γνωστής διαμάχης με την Epic Games για την προμήθεια που παίρνει η Apple από κάθε συναλλαγή.

Ακολούθησαν πολλά και διάφορα επεισόδια που ομολογουμένως κούρασαν τόσο το κοινό, όσο και τις ίδιες τις εταιρείες, αλλά μέσα σε αυτούς τους μήνες προέκυψαν διάφορες αποφάσεις από τα δικαστήρια και τις αρμόδιες αρχές περί Ανταγωνισμού σε όλο τον κόσμο (βλ. Digital Markets Act στην Ευρώπη) που τελικά έφεραν κάποιες σημαντικές αλλαγές δικαιώνοντας (εν μέρει) τον CEO της Epic Games, κ. Tim Sweeney.

Ο τελευταίος προανήγγειλε, μάλιστα, την επιστροφή του Fortnite στις iOS συσκευές μέσα από ένα σύντομο tweet που δημοσίευσε την τελευταία ημέρα του 2022. Η εξαγγελία του δεν έχει να κάνει, προφανώς, με κάποια αλλαγή πλεύσης της Apple, υπό την έννοια ότι θα επαναφέρει επίσημα το Fortnite στο App Store. Απλά η εφαρμογή του Digital Markets Act υποχρεώνει την Apple να επιτρέψει το περίφημο sideloading, δηλαδή την εγκατάσταση εφαρμογών από third-party καταστήματα εφαρμογών, και πρακτικά οι χρήστες συσκευών iOS θα μπορούν να περάσουν το Fortnite παρακάμπτωντας το App Store.

Loading