Apple: Απειλεί με καθολικό μπλοκάρισμα της Epic Games από τις πλατφόρμες της

Στο νέο επεισόδιο μεταξύ Epic Games και Apple, η τελευταία απειλεί πλέον την πρώτη με πλήρη ανάκληση της πρόσβασης της στα iOS, macOS και τις υπόλοιπες πλατφόρμες της εταιρείες ως απάντηση στην αγωγή που κατατέθηκε μετά την αφαίρεση του Fortnite από το App Store.

Η Epic Games δεν άφησε την απειλή της Apple να περάσει έτσι και την χαρακτηρίζει ως αντίποινα που θα επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στην ίδια, αλλά και γενικότερα σε όλο τον χώρο του gaming, διότι με αυτόν τον τρόπο επηρεάζονται όλοι οι developers που χρησιμοποιούν την Unreal Engine για τις δημιουργίες τους.

Η Apple ενημέρωσε την Epic Games ότι παραβιάζει τη συμφωνία που υπογράφει ο κάθε developer εξαρχής για να συνεργαστεί μαζί της (Developer Program Licence Agreement), με αφορμή την ενσωμάτωση του συστήματος πληρωμών στο Fortnite που παρακάμπτει το αντίστοιχο σύστημα του App Store, και της δίνει διορία μέχρι τις 28 Αυγούστου 2020 για να διορθώσει την κατάσταση.

Από την πλευρά της, η Epic Games επιδιώκει πλέον την έκδοση δικαστικής διαταγής που θα αποτρέψει την Apple από το να υλοποιήσει τις απειλές της για πλήρη εξοστρακισμό της εταιρείας από τις πλατφόρμες της και συγκεκριμένα αναφέρει στο αίτημα της τα εξής:

Η Apple μας ειδοποίησε ότι ακυρώνει την παρουσία της Epic Games στο Apple Developer Program και ότι μπλοκάρει τη διανομή όλων των προϊόντων της μέσω του App Store. Η Apple τόνισε ξεκάθαρα ότι θα τερματίσει την πρόσβαση της Epic Games στα εργαλεία των developers, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι απαραίτητα για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους developers την πιο δημοφιλή graphics engine στον κόσμο, την Unreal Engine.

Στο επικοινωνιακό κομμάτι είχαμε ακόμα μία επιθετική ανακοίνωση από την Epic Games:

Τα αντίποινα της Apple απειλούν ξεκάθαρα την Unreal Engine. Οι πάροχοι λειτουργικών συστημάτων όπως η Apple δίνουν συγκεκριμένα εργαλεία στους developers είτε δωρεάν, είτε έναντι ενός μικρού κόστους, έτσι ώστε οι δημιουργίες τους να τρέχουν στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Η Apple σκοπεύει να αποκόψει την πρόσβαση της Epic Games σε αυτά τα εργαλεία και χωρίς αυτήν την πρόσβαση, δεν θα μπορούμε να αναπτύξουμε μελλοντικές εκδόσεις της Unreal Engine για τα iOS και macOS. Ως εκ τούτου, οι developers που επιθυμούν να διανέμουν τις εφαρμογές τους στα iOS και macOS θα πρέπει να ξεχάσουν την Unreal Engine και να στραφούν σε άλλες λύσεις. Μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει ριζικά τον χώρο του gaming και όχι μόνο, διότι οι developers εμπιστεύονται την Unreal Engine και η ζημιά δεν θα μπορέσει να επουλωθεί με κάποια χρηματική αποζημίωση.

Φαίνεται ότι η μάχη θα κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα και μένει να δούμε αν η Epic Games είναι διατεθειμένη να το πάει μέχρι τέλους απέναντι στο θηρίο.

[via]

Loading