Επίσημο: Η OPPO επιστρέφει κανονικά στην Ευρώπη

Η OPPO ανακοίνωσε στο Mobile World Congress 2024 ότι οι κορυφαίες συσκευές της θα είναι και πάλι διαθέσιμες στη Γηραιά Ήπειρο. Με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το βράδυ, ο CEO της OPPO Europe, Bingo Liu, περιέγραψε την ευρωπαϊκή αγορά ως "κλειδί" και έδειξε τη δέσμευση να προσφέρει και πάλι τις καλύτερες συσκευές της στην Ευρώπη, χωρίς όμως να αναφέρει μοντέλα και κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Η κινεζική εταιρεία, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι το επόμενο Find θα φτάσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτή η δήλωση, πάντως, δεν καταλήγει να ξεκαθαρίζει πολύ την εικόνα, οπότε δεν είμαστε σίγουροι αν αναφέρεται στο OPPO Find X7 που ανακοινώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες στην Κίνα ή θα πρέπει να περιμένουμε το OPPO Find X8.

Η περιπέτεια για την OPPO στην Ευρώπη ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, όταν ένα γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο ασιατικός κατασκευαστής δεν μπορούσε πλέον να πωλεί φορητές συσκευές στη γερμανική επικράτεια. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας δικαστικής διαμάχης σχετικά με αντιπαραθέσεις πατεντών της NOKIA που αφορούσαν την τεχνολογία 4G και 5G.

Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης για διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2018, αλλά η NOKIA κατηγόρησε την OPPO ότι συνέχισε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της ακόμη και όταν η συμφωνία είχε λήξει. Μετά από αρκετά μπρος-πίσω, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους οι εταιρείες ξεπέρασαν τις διαφορές τους και ανανέωσαν την προαναφερθείσα συμφωνία, τερματίζοντας τη σύγκρουση

Εκείνη την εποχή δεν γνωρίζαμε τι θα συνέβαινε με τα high-end smartphones που δεν είχαν φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά τώρα έχουμε μεγαλύτερη βεβαιότητα για το πώς θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία. Όμολογουμένως, η επιστροφή του OPPO Find X είναι καλά νέα για τους λάτρεις αυτής της οικογένειας συσκευών και μεγαλύτερος ανταγωνισμός για την αγορά.

Loading