Επίσημο: Η Ρωσία μπλόκαρε το Instagram

Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει πως θα μπλοκάρει το Instagram στη χώρα από τις 14 Μαρτίου 2022 και σήμερα όντως προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια, όπως αναφέρει το GlobalCheck.

Η απόφαση για το μπλοκάρισμα του Instagram πάρθηκε την περασμένη εβδομάδα ως απάντηση στη Meta που πλέον επιτρέπει στους χρήστες των Facebook και Instagram σε ορισμένες χώρες να δημοσιεύουν αναρτήσεις που καλούν σε βία κατά των Ρώσων στρατιωτών λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Ούτως ή άλλως, η Ρωσία έχει περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter) εδώ και αρκετές ημέρες.

Ο επικεφαλής ανάπτυξης του Instagram, Adam Mosseri, επιβεβαιώνει το μπλοκάρισμα στη Ρωσία και εκφράζει τη δυσαρέσκεια λέγοντας πως 80 εκατομμύρια χρήστες δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στον έξω κόσμο. Άλλωστε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ορισμένοι Ρώσοι influencers πρόλαβαν να καταδικάσουν την ενέργεια της κυβέρνησης Putin επειδή χάνουν αυτόματα τη δουλειά τους. Παράλληλα, καλούν τους άλλους χρήστες να στραφούν σε υπηρεσίες VPN για να έχουν πρόσβαση στις μπλοκαρισμένες εφαρμογές.

[via]

Loading