Ερευνητές δημοσίευσαν εξαιρετικά σπάνιο video με το περίφημο γυάλινο χταπόδι

Κατά τη διάρκεια μίας αποστολής στο Αρχιπέλαγος του Ειρηνικού Ωκεανού, ερευνητές από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Schmidt εντόπισαν και κατέγραψαν σε βίντεο ένα από τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά χταπόδια. Πρόκειται για ένα διαφανές είδος χταποδιού – τόσο διαφανές που μπορείτε να δείτε τα εσωτερικά του όργανα – που ονομάζεται Vitreledonella richardi, ή πιο γνωστό ως Glass Octopus.

Ο Jyotika Virmani, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Schmidt Ocean, δήλωσε:

Σε συνεργασία με επιστήμονες και τοπικούς ερευνητές, αυτή η αποστολή είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα των συνόρων της επιστήμης και της εξερεύνησης που μπορούμε να υποστηρίξουμε. Η ζωντανή ροή των καταδύσεων μας δίνει μια σπάνια ματιά συναρπαστικών πλασμάτων όπως το διαφανές γυάλινο χταπόδι.

Το Glass Octopus ανακαλύφθηκε αρχικά το 1918, αλλά οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να το μελετήσουν εκτενώς λόγω της δυσκολίας να συλληφθεί σε βίντεο, καθώς ζει σε ακραία βάθη. Ωστόσο, οι ερευνητές γνωρίζουν ότι το Vitreledonella richardi μπορεί να μεγαλώσει έως και 17,7 ίντσες. Τα μάτια τους είναι ορθογώνια και οι βεντούζες τους είναι μικρές και απέχουν αρκετά μεταξύ τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading