up_icon
Auto Technology

Ericsson: Ενδυναμώνει το μέλλον των μεταφορών χάρη στην Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων [Video]

08 Μαρτίου 2017 Vangelis Kompos

Ericsson: Ενδυναμώνει το μέλλον των μεταφορών χάρη στην Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων [Video]

  • Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο Cloud Διασυνδεδεμένων Οχημάτων της Ericsson επιτρέπει στους κατασκευαστές αυθεντικού εξοπλισμού (ΟΕΜ) να αναπτύξουν ένα οικοσύστημα ψηφιακών υπηρεσιών που σχετίζεται με τα διασυνδεδεμένα οχήματά τους
  • Η Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων (Connected Vehicle Marketplace) διαθέτει ανοικτές διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) για δεδομένα τηλεματικής, ρυθμιζόμενο διαμοιρασμό δεδομένων, καθώς και λύσεις διαχείρισης συνεργατών, χρέωσης και τιμολόγησης
  • Η Scania παρουσιάζει το Scania One, μια ψηφιακή πλατφόρμα για εσωτερικές (in-house) λύσεις αλλά και εξωτερικό περιεχόμενο, η οποία έχει δημιουργηθεί στην Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων

Η Ericsson παρουσίασε την Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων, μια πραγματικά επαναστατική λύση λευκής ετικέτας που απλουστεύει τη δημιουργία οικοσυστημάτων ψηφιακών υπηρεσιών για διασυνδεδεμένα οχήματα. Οι κατασκευαστές αυθεντικού εξοπλισμού (ΟΕΜ), οι συνεργάτες και οι αυτοκινητιστές θα μπορούν πλέον οι ίδιοι να προωθούν την καινοτομία και τη συνδεσιμότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Με την παρουσίαση της πλατφόρμας Scania One, η Scania γίνεται ο πρώτος πελάτης που χρησιμοποιεί τη νέα λύση. Πρόκειται για μια ανοικτή πλατφόρμα πελατών που προσφέρει σε ιδιοκτήτες στόλων οχημάτων, στους πελάτες τους, καθώς και στους οδηγούς πρόσβαση σε υπηρεσίες οι οποίες αυξάνουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Έχοντας ως βάση την επιτυχία του Cloud Διασυνδεδεμένων Οχημάτων της Ericsson, η Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων (Connected Vehicle Marketplace) είναι ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον στο οποίο οι ΟΕΜ μπορούν να προσφέρουν στους οδηγούς τους νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Η λύση αυτή, η οποία είναι πρωτοποριακή στον τομέα της, θα επιτρέψει στους ΟΕΜ να έχουν πλήρη έλεγχο της απρόσκοπτης και αποτελεσματικής συμπερίληψης ψηφιακών υπηρεσιών τρίτων, πλήρως ενσωματωμένων σε μία ψηφιακή αγορά.

Ο Börje Ekholm, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, ανακοίνωσε τη νέα Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δημοσιογράφων και αναλυτών που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της παγκόσμιας τηλεπικοινωνιακής εκδήλωσης Mobile World Congress 2017 στη Βαρκελώνη.

Ο κ. Ekholm πρόσθεσε:

"Η ενδυνάμωση της καινοτομίας είναι ζωτικής σημασίας για την Ericsson και αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι ενός επιτυχημένου μέλλοντος, όχι μόνο για την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και για πλήθος άλλων κλάδων. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε το κατάλληλο μείγμα συνδεσιμότητας, ασφάλειας και ιδεών σε όλους τους κλάδους· ενδεικτικό παράδειγμα είναι η σημερινή παρουσίαση της Αγοράς Διασυνδεδεμένων Οχημάτων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας"

Μέσω των διασυνδεδεμένων οχημάτων, η Scania γνωρίζει την οργανωτική ροή των λειτουργιών οι οποίες χαρακτηρίζουν τους πελάτες των ιδιοκτητών στόλων οχημάτων, είτε πρόκειται για εργοτάξια μεγάλης κλίμακας, είτε για δημόσιες συγκοινωνίες, είτε για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Χάρη στην πλατφόρμα Scania One, τα ψηφιακά εργαλεία τοποθετούνται στα χέρια των ιδιοκτητών στόλων οχημάτων και των οδηγών, εξασφαλίζοντας κέρδη στις σχετικές ροές, καθώς και μείωση της σπατάλης.

Όπως δήλωσε ο Henrik Henriksson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Scania,

"Σε σύγκριση με πολλούς άλλους κλάδους, η βιομηχανία μεταφορών επιδεικνύει ταχύτατη πρόοδο στο θέμα της ψηφιοποίησης. Ωστόσο, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτή τη μετάβαση μόνοι μας. Πρόκειται για ένα παράδειγμα συνεργασίας που ωθεί προς τα εμπρός και τους δύο κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούμαστε. Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για τη μετατροπή της συνεργασίας μας σε πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία θα επηρεάσει την κερδοφορία των πελατών μας"

Ο Roger Lanctot, Associate Director της Strategy Analytics στον τομέα της Διεθνούς Αυτοκινητιστικής Πρακτικής, δήλωσε:

"Η Ericsson είναι σε θέση να προσφέρει σχεδόν οποιοδήποτε περιεχόμενο, υπηρεσία ή εφαρμογή για οποιαδήποτε συσκευή ή περίπτωση χρήσης, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή σε κινητή συσκευή. Χάρη στις οριζόντιες δυνατότητές της στο διαδίκτυο των αντικειμένων (ΙοΤ), η Ericsson πλέον συνδυάζει όλα τα πιθανά σενάρια χρήσης"

Ο αριθμός των διασυνδεδεμένων οχημάτων μεγαλώνει ταχύτατα, τόσο για τα εμπορικά όσο και για τα επιβατικά οχήματα. Η Scania ανακοίνωσε ότι σήμερα υπάρχουν 250.000 διασυνδεδεμένα οχήματα, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί τουλάχιστον στα δύο τρίτα των οχημάτων που έχει πουλήσει η εταιρεία την τελευταία πενταετία. Επιπλέον, η Strategy Analytics προβλέπει ότι το 2025 θα υπάρχουν 382 εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα.

Μέχρι σήμερα, οι ΟΕΜ δεν μπορούσαν να μοιράζονται τα δεδομένα τους με τρίτους αποδοτικά, με ασφάλεια και με δυνατότητα κλιμάκωσης. Η Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων της Ericsson δίνει τη δυνατότητα στους ΟΕΜ να δημιουργήσουν ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα για τους κύριους συνεργάτες τους, καθώς και για πρωτοπόρους οι οποίοι θέλουν να εφεύρουν νέες καινοτόμες υπηρεσίες για την αυτοκινητοβιομηχανία, με στόχο την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού των διασυνδεδεμένων οχημάτων.

Πίσω από το Cloud Διασυνδεδεμένων Οχημάτων της Ericsson βρίσκεται η λύση ΙοΤ Accelerator που έχει αναπτύξει η Ericsson για το διαδίκτυο των αντικειμένων, η οποία προσφέρει ασφαλή διαχείριση κινητής συνδεσιμότητας κορυφαίου επιπέδου και αξιόπιστες τεχνολογικές συνεργασίες, παράλληλα με ταχεία υλοποίηση του ΙοΤ και δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης.

Vangelis Kompos

Έχει επαφή με τα κομπιούτερζ από όταν απέκτησε πιτσιρικάς ένα Sinclair ZX81 με ένα ολόκληρο Kbyte μνήμης Ram, μπούκαρε στα ίντερνετς από την εποχή των BBS και των modem 1200bps.
Αποτελεί πλέον προστατευόμενο είδος καθώς επιμένει να λατρεύει τα windows, να μένει μακριά από μήλα οποιασδήποτε μορφής και να χρησιμοποιεί κουρδιστό μηχανικό ρολόι. Τρέχα γύρευε…

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon