Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει με νομοσχέδιο την Google σχετικά με την αναζήτηση

google_eu

Ακόμη ένα χτύπημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Google, καθώς το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο για την "αποσύνδεση των μηχανών αναζήτησης από άλλου είδους εμπορικές υπηρεσίες". Για να είμαστε πιο σωστοί, το νομοσχέδιο δεν κατονομάζει τη Google, αλλά με δεδομένο ότι κατέχει το 90% του τομέα της αναζήτησης στην Ευρώπη τότε καταλαβαίνουμε όλοι για ποιον χτυπά η καμπάνα.

Παρότι μιλάμε για νομοσχέδιο, το Ευρωκοινοβούλιο δεν μπορεί να επιβάλει στη Google να διαχωρίσει τη μηχανή αναζήτησης από τις υπόλοιπες υπηρεσίες της, ωστόσο, μια τέτοια απόφαση θα βάλει στο παιχνίδι την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ξεχωριστά κάθε κράτος-μέλος για την επιβολή προστίμων και περαιτέρω ελέγχου των πρακτικών της εταιρείας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε τη Google να προχωρήσει στον διαχωρισμό. Παρόλα αυτά, για να αποφύγει τις κυρώσεις ίσως θα προσφέρει διαφορετικές default επιλογές αναζήτησης (π.χ. Yahoo, Bing) για τους χρήστες Android, Chrome και μπορεί να καταργήσει την απαίτηση για δημιουργία λογαριασμού Google ώστε να χρησιμοποιηθούν κάποιες από τις υπηρεσίες της.

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google, Internet, Misc and tagged . Bookmark the permalink.