Facebook: Θα σε προειδοποιεί όταν επιχειρείς να διαμοιραστείς παλιά άρθρα

Ακόμα μία πρωτοβουλία από τη Facebook που έχει ως στόχο να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση και ταυτόχρονα να προωθήσει τα μέσα που μοιράζονται φρέσκιες ειδήσεις στο κοινωνικό δίκτυο της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο εξής θα εμφανίζει μια προειδοποίηση που θα ενημερώνει τον χρήστη που επιχειρεί να διαμοιραστεί ένα άρθρο, σε περίπτωση που αυτό έχει δημοσιευθεί πριν από 90 ημέρες ή παλαιότερα.

Η ενημέρωση αυτή δεν θα αποτρέπει τη δημοσίευση, καθώς θα είναι στο χέρι του χρήστη να αποφασίσει εάν θέλει όντως να το μοιραστεί με τους φίλους του στο Facebook, διότι αρκετές φορές κάποια άρθρα μπορεί να εξακολουθούν να παρέχουν χρήσιμη πληροφόρηση, άσχετα εάν έχουν δημοσιευθεί πριν από αρκετό καιρό (π.χ. κάποιο review, οδηγός, λίστα κλπ.).

Παράλληλα, η Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει και άλλου τύπου “ταμπέλες” που θα προειδοποιούν τον χρήστη που διαμοιράζεται περιεχόμενο, αλλά και τους χρήστες που ενδεχομένως θα πατήσουν στο link, ειδικά για τα πολύ σοβαρά θέματα όπως είναι η πανδημία του COVID-19. Εκτός από την προειδοποίηση, η Facebook θα παρέχει και επιπλέον έγκυρες πηγές που έχουν καλύψει το εκάστοτε θέμα.

[Facebook]

Loading