Facebook: Αναβολή στα σχέδια για το «παιδικό» Instagram

H Facebook αναβάλλει τα σχέδια της για την ανάπτυξη του Instagram Kids, μιας νέας εκδοχής της γνωστής εφαρμογής που θα προοριζόταν για παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών.

Η απόφαση να παγώσει το νέο Instagram Kids επήλθε μετά την έρευνα του Wall Street Journal που απέδειξε ότι βάσει εσωτερικών ερευνών της Facebook, η χρήση του Instagram βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία των εφήβων.

Ο Adam Mosseri, αρμόδιος διαχείρισης της πλατφόρμας του Instagram, αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι το νέο τους εγχείρημα «πάγωσε», επειδή επρόκειτο για μία κακή ιδέα. Μάλιστα, ο ίδιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι ήταν σωστή κίνηση να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εφαρμογή διότι θα έδινε μεγαλύτερο έλεγχο στους γονείς ώστε να επιβλέπουν τις ενέργειες των παιδιών τους στην πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος 44 Αμερικανοί Εισαγγελείς είχαν καλέσει τον CEO της Facebook, Mark Zuckerberg να εγκαταλείψει τα σχέδια του για το Instagram Kids, αναφέροντας ότι θα ήταν επιβλαβές για χιλιάδες λόγους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσης θεσπίστηκαν νέοι κανονισμοί τον τρέχοντα μήνα, οι οποίοι αποσκοπούν στην προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, η πλειοψηφία των παιδιών έχει αφιερώσει αμέτρητο χρόνο στο Διαδίκτυο και σημειώθηκαν πολυάριθμες εκκλήσεις στις τεχνολογικές εταιρείες να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την προστασία της ψυχικής τους υγείας.

Από την πλευρά της, η Facebook υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν ξεχωριστοί ασφαλείς ψηφιακοί χώροι για τα παιδιά, όπου οι γονείς θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τι κάνουν τα παιδιά τους, παρά να προσπαθούν να τα αποτρέψουν από το να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading