To WhatsApp περνά στα χέρια του Facebook σε εξαγορά ύψους $16 δισ.

WhatsApp

Σπουδαίες εξελίξεις στο χώρου του mobile messaging αφού μετά την εξαγορά του Viber από την Rakuten πριν από λίγες μέρες η Facebook ανακοινώνει σήμερα την απόκτηση του WhatsApp. Το ποσό; Κρατηθείτε: $16 δισεκατομμύρια σε μετρητά ($4 δισ.) και μετοχές ($12 δισ.) συν έξτρα $3 δισ. για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας που θα τους δοθούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια σε μετοχές!

Οι δύο εταιρείες ήρθαν σε μια κοινή συμφωνία που θα επιτρέψει την ανέλιξη του WhatsApp και την επίτευξη του στόχου της: Τη δημιουργία μιας γρήγορης, αξιόπιστης και προσωπικής υπηρεσίας επικοινωνίας.

Τι αλλάζει για τον χρήστη; Τίποτα.

Το WhatsApp θα παραμείνει μια αυτόνομη υπηρεσία που θα λειτουργεί ξεχωριστά από το κυρίως κομμάτι του Facebook. Η ετήσια συνδρομή που υφίσταται και σήμερα θα συνεχίσει να υπάρχει για τους νέους χρήστες και αν όλα πάνε καλά η Facebook δεν θα αναμειχθεί στη φιλοσοφία ενός προϊόντος που όλοι αγαπάμε και χρησιμοποιούμε. Από τη μεριά της η Facebook θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο Facebook Messenger και να το αντιμετωπίζει ως ξεχωριστή οντότητα από το WhatsApp.

Πριν από περίπου ένα μήνα η WhatsApp ανακοίνωσε ότι την υπηρεσία χρησιμοποιούν πάνω από 430 εκατομμύρια χρήστες σε smartphones από ολόκληρο τον κόσμο στέλνοντας 50 δισ. μηνύματα καθημερινά.

Κατεβάσετε το WhatsApp δωρεάν για ένα χρόνο (συνδρομή $0.99/χρόνο από εκεί και πέρα) από την ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ.

[via WhatsApp, Facebook]

Loading