Facebook: Τώρα απαντάς με GIF και στα σχόλια!

Μοιάζει δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το GIF format προϋπάρχει του Internet και εξακολουθεί σήμερα να αποτελεί ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα formats, με τις περισσότερες online υπηρεσίες να έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να το υποστηρίξουν.

Με αφορμή, τώρα, τη σημερινή 30η επέτειο του GIF format, η Facebook προχώρησε σε μια ευχάριστη ανακοίνωση για όλους τους χρήστες, καθώς από σήμερα επιτρέπει την προσθήκη αρχείων GIF στα σχόλια των χρηστών κάτω από τις διάφορες αναρτήσεις που βλέπουμε στο κοινωνικό δίκτυο. Οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν τα GIFs πατώντας στο αντίστοιχο εικονίδιο δίπλα στο emoji, photo/video και sticker.

Παράλληλα, η εταιρεία διοργανώνει ένα "GIF party" και αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στατιστικά για την χρήση των GIFs. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το 2016 απεστάλησαν περισσότερα από 13 δισ. GIFs μέσα από την πλατφόρμα Facebook Messenger, ενώ την 1η Ιανουαρίου καταγράφηκαν περισσότερες από 400 εκατ. αποστολές, μιας και ένα αρχείο GIF μπορεί να πει πολλά αν έχεις πιει πολύ το προηγούμενο βράδυ...

Τέλος, όσοι βρίσκονται στις ΗΠΑ θα δουν πιθανότατα το μήνυμα για να ψηφίσουν πως θα πρέπει να προφέρεται το GIF για να λυθεί μια για πάντα η παρεξήγηση.

[FB]

Loading