Facebook: Αποστολή μηνυμάτων μεταξύ WhatsApp, Messenger και Instagram με end-to-end κρυπτογράφηση;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά της The New York Times κάνει τον κύκλο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με αυτήν, ο Mark Zuckerberg φέρεται να έχει ζητήσει από τις ομάδες ανάπτυξης των εφαρμογών WhatsApp, Facebook Messenger και Instagram να ενσωματώσουν end-to-end κρυπτογράφηση (σ.σ. το WhatsApp διαθέτει ήδη), αλλά και να καταστήσουν εφικτή την ανταλλαγή μηνυμάτων από τη μία πλατφόρμα στην άλλη.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Zuckerberg ελπίζει ότι θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στις συνομιλίες και θα διορθώσει τα κακώς κείμενα των υπηρεσιών της Facebook, σε μια προσπάθεια να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών μετά τη σωρεία σκανδάλων που ήρθαν στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες.

Εφόσον προχωρήσει σωστά το εγχείρημα της επικοινωνίας μεταξύ των τριών πλατφορμών messaging, οι χρήστες θα μπορούν π.χ. να στέλνουν μηνύματα από το Facebook Messenger σε κάποιον χρήστη που διαθέτει μόνο WhatsApp και αυτή η συνομιλία θα είναι κρυπτογραφημένη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αναμένουμε και επίσημη ενημέρωση από τη Facebook για να μάθουμε πως ακριβώς θα γίνει αυτό και πότε. Δεν αποκλείεται να έχουμε κάτι νεότερο στο MWC 2019.

[via]

Loading