Facebook: Για πρώτη φορά μείωση χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο

H Meta δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα της για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, αποκαλύπτοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της τεχνολογικής εταιρείας οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες στην πλατφόρμα του Facebook μειώθηκαν από 1,93 δισεκατομμύρια σε 1,92 δισεκατομμύρια.

Η μείωση των χρηστών αναφέρεται στην κατηγορία Rest of World που ουσιαστικά πρόκειται για τους χρήστες στην Λατινική Αμερική και την Αφρική. Η ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση για την πανδημία της νόσου Covid-19, τα σοβαρά σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, καθώς και η γενικότερη αντίληψη ότι επιτρέπονται επιβλαβείς δημοσιεύσεις εντός της πλατφόρμας είναι μερικοί από τους λόγους που οι χρήστες αποφάσισαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Facebook.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η πλατφόρμα του Facebook πρωταγωνιστούσε αρνητικά στον δημόσιο διάλογο, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες για πρακτικές που αποδείκνυαν εξυπηρέτηση συμφερόντων. Ανεξάρτητα βέβαια από την πτώση που σημειώθηκε το περασμένο τρίμηνο, θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε εάν η μείωση των χρηστών θα συνεχιστεί ή εάν θα καταφέρει να «ορθοποδήσει».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading