Facebook Groups: Νέα εργαλεία για μείωση της παραπληροφόρησης και όχι μόνο

Η Meta ανακοίνωσε επίσημα το παγκόσμιο λανσάρισμα νέων λειτουργιών για τους διαχειριστές των Facebook Groups, οι οποίες θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ελέγχουν καλύτερα τις κοινότητές τους, να διαχειρίζονται ευκολότερα τη δραστηριότητα των μελών και να μειώσουν όσο γίνεται την παραπληροφόρηση.

Η πιο σημαντική προσθήκη είναι η επιλογή να αποκόπτονται αυτόματα αναρτήσεις μελών που έχουν αναγνωριστεί ως ψευδείς - παραπλανητικές ειδήσεις από τους third-party ελεγκτές της εταιρείας.

Επίσης, η λειτουργία mute επεκτείνεται με νέες επιλογές, όπως το «suspend» που δίνει τη δυνατότητα να αποτρέπεις προσωρινά σε μέλη του Facebook Group να πραγματοποιούν αναρτήσεις, να σχολιάζουν, να αντιδρούν, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες κ.ά. Ακόμη, οι διαχειριστές των Facebook Groups μπορούν στο εξής να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν αυτόματα αιτήματα νέων χρηστών για να εισέλθουν στο Group βασισμένοι σε κριτήρια που έχουν ήδη δηλώσει.

facebook-groups-new-tools.jpg


Η αρχική σελίδα των διαχειριστών έχει αναβαθμιστεί με νέα ενότητα στη desktop έκδοση που τους δίνει μια γενικότερη επισκόπηση του Group, ενώ στη mobile έκδοση εμφανίζεται μια περίληψη σχετικά με τη συμμετοχή των μελών και την ανάπτυξη του Group.

Τέλος, η Meta προσθέτει εργαλεία για τους διαχειριστές που επιθυμούν να μεγαλώσουν τον αριθμό των μελών βρίσκοντας χρήστες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για τη θεματολογία τους. Οι διαχειριστές μπορούν να στέλνουν προσκλήσεις μέσω email, αλλά και να δημιουργούν QR codes που μπορούν να μοιράζονται ακόμα και offline (το υποψήφιο μέλος σαρώνει το QR code με την κάμερα του smartphone και μεταφέρεται απευθείας στην ενότητα About του συγκεκριμένου Facebook Group.

[Meta]

Loading