Facebook και Twitter μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του Donald Trump

Η τελευταία, ελπίζουμε, πράξη του απερχόμενου προέδρου Donald Trump ήταν ένα αποτυχημένο “πραξικόπημα” που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι όταν ομάδες υποστηρικτών του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο προκειμένου να μην οριστικοποιηθεί η νίκη του Joe Biden. Μπορεί ο ίδιος ο Trump να μην ηγήθηκε της επίθεσης, αλλά έχει καταδικαστεί ήδη απ’ όλη την υφήλιο για τα άκρως επιθετικά μηνύματα του και τις παραινέσεις του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τόσο η Facebook, όσο και η Twitter προχώρησαν σε μπλοκάρισμα των λογαριασμών του για τουλάχιστον 24 και 12 ώρες αντίστοιχα, ενώ αφαίρεσαν ορισμένες από τις αναρτήσεις του με πιο εξοργιστική το video που ανέβηκε στο Facebook μερικές ώρες μετά την επίθεση. Ο Trump ζήτησε από τους διαδηλωτές να γυρίσουν στα σπίτια τους και δήλωσε ξανά ότι “τους έκλεψαν τη νίκη στις Εκλογές”, ενώ αργότερα σε γραπτή ανάρτηση του απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του ζητώντας τους να “θυμούνται αυτήν την ημέρα για πάντα”.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν από τις δύο εταιρείες κάνουν λόγο για ενδεχόμενο οριστικό μπλοκάρισμα του Donald Trump από τις πλατφόρμες τους, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί με την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

**Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το KSTP.

Loading