Η Facebook εγκαταλείπει τα σχέδια κατασκευής δικών της drones για την παροχή Internet

Η Facebook ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει πλέον την ανάπτυξη του προγράμματος Aquila. Μετά από 4 χρόνια διαρκών προσπαθειών, η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι θα εγκαταλείψει το project κατασκευής δικών της drones για την παροχή Internet.

Το πρόγραμμα Aquila άρχισε για πρώτη φορά το 2014. Σκοπός του ήταν η παροχή Internet σε απόμακρες περιοχές, όπως οι χώρες της Αφρικής, ώστε να συνδεθεί ακόμη περισσότερος κόσμος στην υπηρεσία της εταιρείας. Τα συγκεκριμένα drones θα λειτουργούσαν μερικώς με ηλιακή ενέργεια που θα τους επέτρεπαν να αιωρούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους, ενώ ταυτόχρονα θα μετέδιδαν το σήμα διαδικτύου προς το έδαφος. Η πρωτοβουλία φαίνεται να είχε αποτελέσματα και ανάπτυξη, με αρκετές επιτυχημένες δοκιμές των drones της.

Να αναφέρουμε, πως αν και η Facebook δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερο ανταγωνισμό όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί η ιδέα, πρόσφατα περισσότερες εταιρείες, με αρκετες αεροπορικές μάλιστα, αποφάσισαν να επενδύσουν σε δικές τους παρόμοιες τεχνολογίες. Η Facebook αλλάζει πορεία και εγκαταλείπει τη δημιουργία δικών της drones, αλλά το project Aquila άφησε παρακαταθήκη την εξαιρετική δουλειά των ερευνητών της επάνω στην τεχνολογία mmWave για τις τηλεπικοινωνίες.

[Facebook]

Loading