Facebook: Ξεκίνησε η προβολή επίσημων μουσικών videos στις ΗΠΑ

Ξεκίνησε από σήμερα στις ΗΠΑ η προβολή επίσημων μουσικών videos μέσα στο Facebook, χάριν στη συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες της μουσικής βιομηχανίας όπως Sony Music, Universal Music Group και Warner Music Group. Η προβολή των videos γίνεται μέσα από την ενότητα Facebook Watch και από τις ξεχωριστές Pages των καλλιτεχνών, ενώ οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν, να αφήσουν σχόλια και αντιδράσεις στα μουσικά videos, όπως σε κάθε άλλη ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο.

nrp-now-playing-music-videos-on-fb-inline-3.jpg

Με αυτήν την κίνηση η Facebook φιλοδοξεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί το YouTube και γι’ αυτό έκλεισε αποκλειστικές συμφωνίες με διάφορους καλλιτέχνες ώστε να δημοσιεύουν τα μουσικά videos τους μόνο στο Facebook. Όπως αναφέρει το δίκτυο Bloomberg, η εταιρεία έχει προτείνει μάλιστα σε ορισμένους να καλύψει και τα έξοδα παραγωγής των μουσικών videos. Επίσης, η Facebook αποφάσισε να μπει πολύ δυναμικά σε αυτόν τον τομέα, διότι το διαφημιστικό κόστος είναι σημαντικά μεγαλύτερο και προφανώς θα μπορεί να κερδίσει πολύ περισσότερα.

Η αρχή γίνεται από τις ΗΠΑ σε όλες τις εκδόσεις του Facebook (desktop, Android, iOS) και μέσα στους επόμενους μήνες θα επεκταθεί σε άλλους αγορές.

[Facebook]

Loading