up_icon
Gaming Reviews Ubisoft

Far Cry 6 Review: Ίδια συνταγή, αλλά εγγυημένη διασκέδαση!

07 Φεβρουαρίου 2022 Christos Elpidis

Far Cry 6 Review: Ίδια συνταγή, αλλά εγγυημένη διασκέδαση!

Έφτασε ο καιρός να πιάσουμε και το Far Cry 6, το τελευταίο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς της Ubisoft που μπορεί να τα τελευταία χρόνια να δέχεται την επίθεση - κριτική των gamers ότι δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό απ’ όσα μας έχει συνηθίσει, αλλά δεν παύει να είναι ένα άρτιο ψευδο-open world action game από πλευράς γραφικών και gameplay για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου.

far-cry-6-review-4.jpg

Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στην φανταστική τροπική χώρα της Yara όπου κυβερνά ο αδίστακτος δικτάτορας Anton Castillo και εσύ καλείσαι να ανατρέψεις την κατάσταση που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση του βασανισμένου λαού. Η απόδοση της Yara και η γενικότερη ατμόσφαιρα είναι εμφανές πως έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση που επικρατούσε στην Κούβα τις προηγούμενες δεκαετίες, αρκεί βέβαια να βλέπει κανείς τα γεγονότα από την πλευρά των Αμερικανών (ή γενικότερα των εχθρών του Fidel Castro). Δεν χρειάζεται προφανώς να το πολιτικοποιήσουμε το θέμα, απλά θέλουμε να σας μεταφέρουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με την αρχιτεκτονική, τα τοπία, τα οχήματα και τη συμπεριφορά του στρατού.

far-cry-6-review-1.jpg

Οι gamers αναλαμβάνουν τον ρόλο του (ή της) Dani Rojas, ο οποίος μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, υπήρξε αντάρτης και η εξέλιξη των γεγονότων τον αναγκάζει ουσιαστικά να πολεμήσει στο πλευρό του απελευθερωτικού στρατού. Η ιστορία ξεκινά με την παρέα του Dani Rojas να πίνει τις μπιρίτσες της σε μια ταράτσα της πρωτεύουσας, ώσπου ξαφνικά ο στρατός αρχίζει τις εφόδους για να συλλάβει - εξοντώσει τους αντιφρονούντες. Τα πράγματα στραβώνουν πολύ γρήγορα και ο Dani παλεύει να δραπετεύσει από τους δρόμους και τις ταράτσες για να φτάσει σε μια βάρκα που θα τον μεταφέρει στις ΗΠΑ. Τελικά, η κατάσταση στραβώνει ακόμη περισσότερο και ο Dani γλιτώνει από θαύμα για να συναντηθεί με την ομάδα του απελευθερωτικού στρατού. Στόχος του παραμένει η απόδραση στις ΗΠΑ για να αλλάξει ζωή, αλλά θα πρέπει να “αγοράσει” το εισιτήριο για την ελευθερία του φέρνοντας εις πέρας κάποιες σχετικά εύκολες αποστολές. Από εκεί και πέρα, δεν θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβεις ότι τελικά θα παραμείνει στη Yara για να βοηθήσει στον αγώνα κατά του δικτάτορα Anton Castillo και του στρατού του. Ένα κλασικότατο σενάριο Far Cry δηλαδή…

far-cry-6-review-9.jpg


Στην πορεία του παιχνιδιού καλείσαι να ολοκληρώσεις αποστολές απελευθέρωσης διαφορετικών περιοχών της Yara, όπως και να καταστρέψεις στρατηγικές υποδομές που συντηρούν το καθεστώς του Anton Castillo. Συναντάς διαρκώς νέους χαρακτήρες, ωστόσο, πέραν μερικών εξαιρέσεων δεν έχει γίνει ιδιαίτερη δουλειά για να εμβαθύνουμε περισσότερο στην ιστορία του καθενός από αυτούς. Οι πρώτοι που συναντάς είναι και αυτοί που θα σε πείσουν να πολεμήσεις για τον λαό της Yara, η Clara Garcia και ο Juan Cortez, με τους διαλόγους της Clara να μοιάζουν βγαλμένοι από το εγχειρίδιου του ταλαιπωρημένου - τραυματισμένου - παλαίμαχου - εμβληματικού ηγέτη (κοινώς ό,τι πιο κλισέ μπορείς να φανταστείς). Ευτυχώς, ο Juan Cortez είναι αρκετά πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας και ο τύπος που σου ανοίγει διάπλατα τον κόσμο του εξοπλισμού σου στο Far Cry 6. Προχωρώντας υπάρχουν αρκετοί χαρακτήρες που βλέπεις με ενδιαφέρον στην αρχή, αλλά και πάλι η ιστορία τους μοιάζει ημιτελής, όπως οι βετεράνοι που είχαν ηγηθεί μιας προηγούμενης αποστολής με σκοπό να εξοντώσουν τον Anton Castillo ή ο τρομερός Bembe που κλέβει την παράσταση στις λιγοστές εμφανίσεις του. Αρνητικό αποκορύφωμα στην ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι το βαρύ χαρτί του παιχνιδιού: ο Anton Castillo που ενσαρκώνει ο σπουδαίος Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian, Better Call Saul). Από τη στιγμή που επενδύεις σε ένα τόσο μεγάλο όνομα και στηρίζεις όλο το marketing επάνω του, ο κόσμος περιμένει να δει πολλά περισσότερα από τον κεντρικό “κακό” πέραν των cinematics ή τουλάχιστον να κινείσαι στο ίδιο επίπεδο με εμβληματικούς κακούς προηγούμενων επεισοδίων (π.χ. Pagan Min και Vaas). Θα μπορούσε, λοιπόν, να γίνει πολύ καλύτερη ανάπτυξη των χαρακτήρων για να έχουμε μια ολοκληρωμένη ιστορία με βάθος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βιώνεις μια flat εμπειρία.

far-cry-6-review-10.jpg

Στο κομμάτι του gameplay, το Far Cry 6 δεν σε πιέζει ιδιαίτερα να προχωρήσεις την κύρια ιστορία του. Για την ακρίβεια, από τη μία ακούς συνέχεια για αυτήν την επάνασταση και το κάτι τεράστιο που προσπαθείς να πετύχεις, από την άλλη σπάνια νιώθεις πραγματικά την ανάγκη να “τρέξεις” για να πετύχεις τον στόχο σου. Επομένως, μπορείς να πάρεις άνετα τον χρόνο σου για να εξερευνήσεις τις δευτερεύουσες προαιρετικές αποστολές, να βολτάρεις στον καταπληκτικό χάρτη της Esperanza με τις τρομερές εναλλαγές στα τοπία (απίστευτα γραφικά στο PS5) για να μη βαριέσαι και είναι απορίας άξιο γιατί η Ubisoft δεν εκμεταλλεύεται πλήρως τον χάρτη στις βασικές αποστολές. Τι σημαίνει αυτό; Αν θες να παίξεις μόνο την κεντρική ιστορία, είναι βέβαιο ότι θα χάσεις πολλά από τα πανέμορφα τοπία, γι’ αυτό αξίζει να αφιερώσεις χρόνο στις δευτερεύουσες αποστολές και στη συλλογή πόρων και collectibles, αλλά και να παίξεις τα διάφορα minigames. 

far-cry-6-review-3.jpg

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, το Far Cry 6 δεν σε πιέζει ιδιαίτερα και στο “χτίσιμο” του χαρακτήρα σου με αναβαθμισμένο εξοπλισμό (ρούχα, όπλα κλπ.). Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα ανακαλύψεις ένα σωρό ωραία πράγματα που μπορείς να μαζέψεις, όμως, το πιθανότερο είναι πως θα βρεις το όπλο που σου ταιριάζει περισσότερο, θα το αναβαθμίσεις μέχρι τέλους και θα μείνεις με αυτό σε όλο το παιχνίδι. Κοινώς, αν δεν είναι του γούστου σου η διαρκής συλλογή πόρων ή μπερδεύεσαι με τα διάφορα όπλα και τις παραμετροποιήσεις που μπορείς να κάνεις, τότε κανένα πρόβλημα.

far-cry-6-review-12.jpg

Σχετικά με τη δυσκολία έχουμε δύο επίπεδα, αλλά μην περιμένετε πως θα ζοριστείτε ιδιαίτερα. Η AI των εχθρών είναι μάλλον…παιδική σε βαθμό που καταντάει αστεία. Αν εξαιρέσεις τις περιπτώσεις όπου δέχεσαι ντου από 10-15 αντιπάλους, η AI είναι πολύ εύκολο να ξεγελαστεί, ειδικά αν παίζεις συντηρητικά και κρύβεσαι συνέχεια για stealth χτυπήματα. Δηλαδή μπορεί να σε δει ένας εχθρός ότι κρύφτηκες σε έναν θάμνο και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα το έχει ξεχάσει, ενώ τα πτώματα είτε τα μεταφέρεις, είτε όχι δεν παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο. Όσο αποκτάς εμπειρία με τα όπλα σου είναι πολύ πιθανό ότι θα μπουκάρεις δυναμικά για να ξεμπερδεύεις γρήγορα. Μη ξεχάσουμε αναφέρουμε και τα…φιλαράκια σου (Amigos), όπως ο σκύλος Chorizo, ο κροκόδειλος Guapo και ο μαύρος πάνθηρας Oluso που σε βοηθούν με διάφορους τρόπους στις μάχες είτε τραβώντας την προσοχή των αντιπάλων, είτε πραγματοποιώντας επιθέσεις.

far-cry-6-review-8.jpg

Πέρα από τη βασική ιστορία, καλό θα είναι να περάσετε χρόνο στις δευτερεύουσες αποστολές για τους λόγους που προαναφέραμε. Εξερευνείς καλύτερα τον χάρτη με οχήματα (ακόμα και άλογα), εκπαιδεύεσαι περισσότερο, μαζεύεις χρήσιμα πράγματα (αρκετά rewarding τα λάφυρα) για να αναβαθμίσεις την βάση σου και να φτιάξεις καλύτερα εργαλεία. Το πρόβλημα είναι ότι μοιάζει να επαναλαμβάνεται διαρκώς το ίδιο μοτίβο με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις, επομένως, είναι στα γούστα του καθενός αν του αρέσει να ξοδεύει τον χρόνο του στα δευτερεύοντα ενός παιχνιδιού. Εκεί που κρύβεται η διασκέδαση είναι στα minigames, καθώς μπορείς να τρέξεις με αυτοκίνητα, να πετάξεις ή ακόμη και να συμμετέχεις σε κοκορομαχίες για να ξεφύγεις από τη βασική μηχανική του Far Cry 6. Όλα αυτά είναι διασκεδαστικά, ενισχύουν το συνολικό gameplay, αλλά ενδεχομένως να σας κρατήσουν αρκετά μακριά από τη βασική ιστορία. 

far-cry-6-review-11.jpg

Ολοκληρώνοντας, το Far Cry 6 ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων επεισοδίων, δεν θέλει να ζορίσει ιδιαίτερα τον gamer και ως αντάλλαγμα του προσφέρει έναν πανέμορφο κόσμο γεμάτο λεπτομέρεια για να τον εξερευνήσει. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πλέον τρόπος να διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα το κλασικό gameplay στη σειρά, αλλά σαφέστατα θα μπορούσε να γίνει περισσότερη δουλειά στη βασική υπόθεση και τους χαρακτήρες. Αν, λοιπόν, ανέκαθεν σας άρεζε το στυλ του Far Cry και δεν έχετε πρόβλημα να παίξετε ξανά κάτι παρόμοιο, τότε το Far Cry 6 δεν θα σας απογοητεύσει.

*Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του review από τη CD Media.

**Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Anniversary Wonder Boy Collection: Διαθέσιμη η νέα συλλογή για Nintendo Switch και PlayStation

27 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Το περασμένο καλοκαίρι ασχοληθήκαμε με το Wonder Boy Collection της ININ Games, η οποία προχώρησε σε ανακαίνιση των κλασικών παιχνιδιών της αγαπημένης σειράς σε συνεργασία με τις Strictly Limited Games και ...

Adios και Hell is Others διαθέσιμα δωρεάν στο Epic Games Store

27 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Με διπλό δώρο επιστρέφει το Epic Games Store για όλους τους επισκέπτες του καταστήματος, οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν και να κρατήσουν για πάντα στην βιβλιοθήκη τους τα Adios και Hell is Others αρκεί να ...

Samsung Odyssey Neo G7 43": Το πρώτο Mini-LED Flat Gaming Monitor

26 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η Samsung ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία του Odyssey Neo G7 (όνομα μοντέλου: G70NC), του πρώτου επίπεδου μοντέλου Mini-LED της εταιρείας, προσθέτοντας έναν νέο παράγοντα μορφής στην κορυφαία στον κλάδο ...

Hi-Fi Rush: Το παιχνίδι έκπληξη από τους δημιουργούς του The Evil Within

26 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του Xbox Developer Direct ήταν τα αποκαλυπτήρια και το ταυτόχρονο λανσάρισμα του Hi-Fi Rush, το νέο παιχνίδι της Tango Gameworks που έφτιαξε όνομα τα προηγούμενα χρόνια με τα ...

Redfall: Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέο gameplay video

26 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Κατά τη διάρκεια του Xbox Developer Direct, η Arkane Studios αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Redfall και έδειξε στο κοινό ένα 10λεπτο gameplay video που μας έδωσε μια πολύ καλύτερη εικόνα για το ...

PS5 Pro: Νέες φήμες για παρουσίαση τον προσεχή Απρίλιο

23 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 2 χρόνια για να καταφέρει η Sony να επιλύσει τα προβλήματα στην παραγωγή και την διανομή του PS5, αλλά οι φήμες για την παρουσίαση ενός PS5 Pro οργιάζουν και πάλι. Σύμφωνα...

Age of Wonders 4: Ανακοινώθηκε επίσημα, κυκλοφορεί 2 Μαΐου

19 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Σχεδόν μια δεκαετία μετά την κυκλοφορία του τελευταίου επεισοδίου, οι Paradox Interactive και Triumph Studios ανακοίνωσαν επίσημα το Age of Wonders 4, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Μαΐου 2023 για ...

Epistory - Typing Chronicles, διαθέσιμο δωρεάν στο Epic Games Store

19 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Πέμπτη απόγευμα, καθιερωμένη βόλτα στο Epic Games Store. Από σήμερα μέχρι και την επόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 18:00 μπορούμε να αποκτήσουμε όλοι εντελώς δωρεάν το Epistory - Typing Chronicles, αρκεί να ...

Returnal: Ημερομηνία κυκλοφορίας για PC και απαιτήσεις συστήματος

19 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Τον περασμένο μήνα η Sony επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του εξαιρετικού Returnal για Windows PC και πλέον έχουμε την ακριβή ημερομηνία του λανσαρίσματος, καθώς και τις απαιτήσεις συστήματος για να απολαύσουμε ένα ...

Hogwarts Legacy: Το νέο cinematic trailer του παιχνιδιού δεν χάνεται με τίποτα

19 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Πλησιάζει η ώρα για το πολυαναμενόμενο Hogwarts Legacy και η Warner Bros. δεν χάνει την ευκαιρία να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την προσμονή των gamers μέσα από ένα νέο cinematic trailer που δίνει μια πολύ καλή...

Loader
please wait
techgear_icon