O Firefox αναβαθμίστηκε με υποστήριξη στα Windows 10

firefox-windows-10

O Firefox ανανεώθηκε και υποστηρίζει τα νέα Windows 10. Πρόσθετες διορθώσεις ασφαλείας έρχονται να προσφέρουν καλύτερη προστασία για add-ons τρίτων κατασκευαστών.

 

Σε ανακοίνωση της, η Mozilla υποστηρίζει οτι η αναβάθμιση αυτή στοχεύει να διορθώσει τις ατέλειες της καινούργιας έκδοσης των Windows. Συγκεκριμένα, κατά την εγκατάσταση μεταβάλλεται ο προ-επιλεγμένος browser στο Microsoft Edge. H νέα έκδοση προσφέρει βήμα προς βήμα καθοδήγηση για την μεταβολή του default browser.

Η νέα έκδοση έρχεται με μικρές σχεδιαστικές αλλαγές για την έκδοση των Windows 10.  O Mozilla μεταβάλει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης των Windows 10 στη γραμμή εργασιών. Από εγκατάστασης, η γραμμή εργασιών χρησιμοποιεί για μηχανή αναζήτησης το Bing της Microsoft. Κατα την επιλογή του Firefox ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, η γραμμή εργασιών των Windows 10 χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή αναζήτησης με το Firefox.

Οι νέες ρυθμίσεις ασφαλείας που συνοδεύουν την νέα έκδοση, αφορούν τα third-party add-ons. H Mozilla δημιούργησε μια διαδικασία πιστοποίησης, για τους κατασκευαστές των εφαρμογών που πρέπει να ακολουθείται Με τον Firefox 40, οι χρήστες θα αρχίσουν να δέχονται προειδοποιήσεις σχετικά με add-ons που δεν έχουν περάσει από τη διαδικασία πιστοποίησης. Σε μελλοντικές εκδόσεις αναμένεται να απενεργοποιούνται όλες οι μη πιστοποιημένες εφαρμογές.

Εγκαταστήστε τον Firefox στον υπολογιστής με την τελευταία διαθέσιμη έκδοση μέσα από την σελίδα Mozilla.org. Σε περίπτωση που ο Firefox  είναι ήδη εγκαταστημένος, μπορείτε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση μέσω του μενού εργασίας.

Loading