Επίσημο: Το Fortnite για Android ΔΕΝ θα είναι διαθέσιμο στο Google Play, αλλά μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα της Epic Games!

Οι φήμες των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκαν. Πριν από λίγο, η Epic Games ανακοίνωσε ότι η έκδοση του Fortnite για συσκευές Android ΔΕΝ θα είναι διαθέσιμη μέσα από το κατάστημα εφαρμογών Google Play, αλλά μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας!

Ο λόγος που οδήγησε την Epic Games σε αυτήν την απόφαση δεν είναι άλλος από το οικονομικό σκέλος. Όπως η Apple, έτσι και η Google κρατά το 30% κάθε συναλλαγής που γίνεται μέσω του καταστήματος Google Play, είτε πρόκειται για απευθείας αγορά εφαρμογής/παιχνιδιού, είτε για in-app αγορά.

Ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, πιστεύει ότι το 30% που κρατά η Google είναι υπερβολικό για τις υπηρεσίες που προσφέρει (εύκολη πρόσβαση για τους χρήστες, διανομή, servers κλπ.) και ότι το το 70% που απομένει δεν είναι αρκετό για να καλυφθούν τα έξοδα του παιχνιδιού.

Το ίδιο, πάντως, ισχύει και για τις άλλες πλατφόρμες που διατίθεται το παιχνίδι (Windows, Mac), με την Epic Games να αποφεύγει τα Steam, Microsoft Store και Mac App Store. Δεν μπορεί, ωστόσο, να κάνει το ίδιο για τα Sony PlayStation, Microsoft Xbox, Nintendo Switch και Apple iOS.

Από την μια πλευρά, έχει λογική η πολιτική της Epic Games να αποφεύγει τα επίσημα καταστήματα εφαρμογών, από την άλλη, με περισσότερο από $1 δισ. κέρδη σε όλες τις πλατφόρμες για το Fortnite, μοιάζει λίγο παράξενο το γεγονός ότι "δεν βγαίνουν".

Για τους χρήστες που περιμένουν διακαώς την έκδοση για συσκευές Android, θα χρειαστεί να κατεβάσουν το αρχείο .apk ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την ιστοσελίδα της Epic Games (για λόγους ασφαλείας ώστε να μην την πατήσουν από κακόβουλες εφαρμογές-μαϊμού) και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν side-load του αρχείου στο smartphone ή το tablet τους.

Τέλος, ο Tim Sweeney δεν ανέφερε τίποτα σχετικό με την αποκλειστικότητα του Fortnite για το Samsung Galaxy Note9 για τις πρώτες 30 ημέρες της κυκλοφορίας του, αλλά σχτικά με αυτό θα γνωρίζουμε την ερχόμενη Πέμπτη.

[via]

Loading