Game of Thrones: Ξεπέρασε τις 54 εκατ. πειρατικές προβολές μέσα στις πρώτες 24 ώρες

Δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη η είδηση ότι παρακολούθησαν πειρατικά την πρεμιέρα του Game of Thrones εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, αλλά καμιά φορά καλό είναι να μιλάμε με νούμερα για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων MUSO, περισσότεροι από 54 εκατομμύρια χρήστες παρακολούθησαν πειρατικά το πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game of Thrones μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά την προβολή του. Το 76.6% το είδε μέσα από παράνομα streams, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό μέσω downloads και torrents.

Αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι από που προέρχονται αυτοί οι παράνομοι θεατές, καθώς αποτελεί και μια καλή ένδειξη για τους πραγματικούς λόγους που οδηγούν στην πειρατεία. Από τα 54 εκατ. παράνομα views, τα 10 εκατ. προέρχονται από την Ινδία και τα 5 εκατ. από την Κίνα, δύο χώρες όπου το HBO δεν έχει παρουσία ή παίζεται η σειρά μετά από έντονη λογοκρισία. Επιπλέον, η υπηρεσία HBO Now δεν προσφέρεται σε καμία χώρα πλην των ΗΠΑ, άρα εάν θέλεις να παρακολουθήσεις νόμιμα το Game of Thrones θα αναγκαστείς να πληρώσεις πλήρες πακέτο κάποιας συνδρομητικής υπηρεσίας.

Προφανώς, κάποια εκατομμύρια παράνομοι θεατές προέρχονται και από χώρες όπου προσφέρεται κανονικά η υπηρεσία, παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ένα καλό case study για το που θα πρέπει να ρίξει βάρος ένα δίκτυο εάν δεν θέλει να βλέπουν πειρατικά τα προγράμματα του: στη διαθεσιμότητα.

[via]

Loading