Game streaming από Xbox σε συσκευές Android με τη λειτουργία Console Streaming

Εν αναμονή της game streaming υπηρεσίας Project xCloud, η Microsoft δίνει στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Xbox Insiders τη δυνατότητα να δοκιμάσουν από τώρα τη λειτουργία Console Streaming. Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν σχετίζεται με το xCloud, αλλά αποτελεί ακόμη έναν τρόπο για να παίζεις τα παιχνίδια του Xbox στο smartphone σου.

Σε αντίθεση με το xCloud, το Console Streaming υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια που έχεις εγκατεστημένα στα Xbox 360 ή Xbox One, όπως και αυτά της υπηρεσίας Xbox Game Pass εάν είσαι συνδρομητής, για να streamάρεις σε Android smartphone ή tablet. Θα παρατηρήσατε ότι αναφέρουμε μόνο τις Android συσκευές, διότι η Microsoft δεν έχει κάνει καμία αναφορά μέχρι στιγμής για το iOS, τόσο για το Console Streaming όσο και για το xCloud.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά το Console Streaming είναι μια καλή σύνδεση στο Internet με upload τουλάχιστον 4.75Mbps (9Mbps είναι το προτεινόμενο), καθυστέρηση (latency) μικρότερη από 125ms (ιδανικά μικρότερη από 60ms) και την κονσόλα Xbox σε instant-on mode.

Αναμένουμε τις εντυπώσεις των δοκιμαστών και φυσικά, το γενικό λανσάρισμα του Console Streaming μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

[via]

Loading