Google: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας δεν θα μετατραπεί σε όπλο

Η Google έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, και όχι αδίκως. Είναι γνωστό πως η εταιρεία συνεργάζεται με τον αμερικάνικο στρατό, προσφέροντας υπηρεσίες που σχετίζονται με τεχνητή νοημοσύνη και προηγμένες τεχνολογίες που μπορούν να επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις, ως ένα έμμεσα βίαιο πρόγραμμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο CEO της Google, Sundar PIchai, εξήγησε πως η εταιρεία σταμάτησε την παροχή υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης την προηγούμενη βδομάδα, που έχουν ως σκοπό την στρατιωτική παρακολούθηση, δημιουργία όπλων ή οτιδήποτε βάζει σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως η συνεργασία με την αμερικάνικη κυβέρνηση θα συνεχιστεί αλλά σε άλλους τομείς όπως η κυβερνασφάλεια και η προστασία του έθνους.

Το συγκεκριμένο θέμα βγήκε στη δημοσιότητα έπειτα από μήνες εσωτερικών διαμαχών των υπαλλήλων της εταιρείας, εξαιτίας της συνεργασίας με το Πεντάγωνο και τη χρήση της τεχνολογίας που αναλύει πλάνα των drones και βάζει σε κίνδυνο της ιδιωτικότητα των πολιτών. Έτσι, η Google ανακοίνωσε πως δε θα ανανεώσει το συμβόλαιο με τον αμερικάνικο στρατό.

[Google]

Loading