Google Assistant: Ενσωματώνεται στο Android Messages!

Η επιθετική διείσδυση του ψηφιακού βοηθού Google Assistant συνεχίζεται, καθώς η Google έχει βαλθεί να τον ενσωματώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές και εφαρμογές. Η εταιρεία ανακοίνωσε στο MWC 2019 ότι ο Google Assistant θα ενσωματωθεί στην πιο συμβατική εφαρμογή απ' όλες, το Android Messages.

Όταν ο χρήστης συνομιλεί με τους φίλους του μέσω μηνυμάτων (π.χ. για ταινίες, εστιατόρια, καιρό), ο Google Assistant θα του εμφανίζει προτάσεις σε μορφή κάρτας που θα μπορεί να τη μοιραστεί με τον συνομιλητή του. Η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης θα αναλύει τη συνομιλία για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, ενώ οι κάρτες των προτάσεων θα προσφέρουν αρκετές επιλογές.

Στο demo που έδειξε η Google, είχαμε μια συζήτηση για tapas. Στους συνομιλητές εμφανίστηκε μια καρτέλα με κοντινά εστιατόρια και σε κάποια από αυτά υπήρχε η επιλογή για άμεση κλήση, οδηγίες χάρτη και προσθήκη στο ημερολόγιο.

Όσοι ανησυχούν για θέματα ασφαλείας, η Google ανέφερε ότι δεν διαβάζει τα προσωπικά μηνύματα των χρηστών, με τον ψηφιακό βοηθό να έχει πρόσβαση μόνο σε αυτά που του το επιτρέπει ο χρήστης. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο στα Αγγλικά για ταινίες, εστιατόρια και τον καιρό.

Εκτός από την ενσωμάτωση στο Android Messages, η Google έκανε λόγο και για τη παρουσία του Google Assistant στο KaiOS, το light λειτουργικό σύστημα για feature phones (βλ. Nokia 8110). Η εταιρεία δήλωσε πως αναβαθμίζει τη λειτουργία Voice Typing, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να υπαγορεύουν γραπτά μηνύματα, αναζητήσεις στο Διαδίκτυο και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να γραφτεί σε text box.

[Google]

Loading