Google Chrome: Η ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από τη δημιουργία του

Η μηχανή αναζήτησης της Google αποτελεί δίχως αμφιβολία τον ακρογωνιαίο λίθο της εταιρείας, ωστόσο, αν δεν ήταν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, θα σημειωνόταν αυτή η εκθετική επιτυχία; Το Google Chrome έχει κατορθώσει να κατέχει την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα στα υπόλοιπα προγράμματα περιήγησης, καθώς δεν βρέθηκε ούτε ένα να το ξεπεράσει μετά τη δημιουργία του. Πώς ξεκίνησε όμως η εφεύρεση του Chrome;

Ένα βίντεο από το 2015 με τον Eric Schmidt, CEO της Google για πολλά χρόνια είδε το φως της δημοσιότητας, με τον Schmidt να εξιστορεί με χιουμοριστικό τρόπο την εφεύρεση του Chrome. Ο ιδρυτής του Paytm, Vijay Shekhar Sharma δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο του Schmidt κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης του το 2015 στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ο Schmidt επισήμανε ότι οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin έκαναν «σκανταλιές» ενώ εκείνος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Google.

Μία τέτοια «σκανταλιά» αφορούσε στη δημιουργία του Chrome. Ο Page και ο Brin συχνά απευθύνονταν στον Schmidt, λέγοντάς του ότι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό σύστημα και ένα πρόγραμμα περιήγησης. Ο Schmidt συνεχώς τους απέρριπτε, λέγοντας χιουμοριστικά ότι δεν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό, καθώς η Microsoft θα τους «σκότωνε».

«Και είπα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ένα λειτουργικό σύστημα και ένα πρόγραμμα περιήγησης επειδή η Microsoft θα μας σκότωνε και δεν θέλω να σκοτωθώ», είπε ο Schmidt, προσθέτοντας ότι είχε «σκοτωθεί» πρότερα σε άλλες δουλειές.

«Ο Page και ο Brin εν τέλει προσέλαβαν κάποιον για να βελτιώσουν την απόδοση του Firefox», δήλωσε ο Schmidt. «Έξι μήνες αργότερα, με καλούν σε ένα γραφείο και αυτό το άτομο που προσλήφθηκε για να βελτιώσει την απόδοση του Firefox κατάφερε να εφεύρει το Chrome», τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Συγκλονιστικό!»

Ο Schmidt εν συνεχεία ρώτησε το άτομο πόσο καιρό εργάζεται πάνω στο Chrome και είπε ότι το έκανε παράλληλα με άλλες δουλειές που είχε αναλάβει. Μάλιστα, ο άνθρωπος που ανέλαβε την ανάπτυξη του Chrome, του είπε ότι δουλεύουν 10 άτομα μαζί με αυτόν και του εκμυστηρεύτηκε ότι ο Page και ο Brin γνώριζαν για το Chrome και τον ενθάρρυναν.

Ωστόσο, το Chrome δεν παύει πλέον να αποτελεί το μεγαλύτερο διαδικτυακό πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!


Loading