Google Chrome: Σημαντικά οφέλη για τα MacBook με τις νέες λειτουργίες

Πριν από λίγες ημέρες η Google προχώρησε στο ευρύτερο λανσάρισμα των λειτουργιών Memory και Energy Saver για τον Chrome browser, οι οποίες φέρνουν μια πολύ καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και κατανομή των πόρων του συστήματος (μνήμη RAM) στους χρήστες που έχουν ταυτόχρονα ανοικτές πολλές καρτέλες.

Ήδη οι χρήστες παγκοσμίως απολαμβάνουν τις βελτιώσεις που υποσχέθηκε η Google, αλλά ειδικά οι κάτοχοι υπολογιστών MacBook φαίνεται ότι θα επωφεληθούν πολύ περισσότεροι από τους PCάδες, μιας και η εταιρεία είδε τις δύο νέες λειτουργίες ως μια μεγάλη ευκαιρία για να πείσει τους φίλους της Apple να αφήσουν στην άκρη τον Safari browser.

Συγκεκριμένα, η Google πραγματοποίησε βελτιστοποιήσεις βασισμένη στους επεξεργαστές της Apple και από τις πρώτες μετρήσεις παρατηρήθηκε ότι η χρήση του Chrome browser αντί του Safari προσφέρει την ίδια, αν όχι καλύτερη σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτονομία. Η Google σημειώνει ότι χρησιμοποιεί iframes για να μειώσει την χρήση της μνήμης RAM, περιόρισε σημαντικά την συχνότητα ενεργοποίησης των JavaScript timers σε πληθώρα από APIs που χρησιμοποιούν οι developers και εξάλειψε τις αχρείαστες «ανακλήσεις» δεδομένων για να αποφύγει την άσκοπη ενεργειακή κατανάλωση.

Η Apple ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσφέρει έως 17 ώρες περιήγησης στο Internet με ένα 13’’ M2 MacBook Pro και οι δοκιμές της Google έδειξαν την ίδια αυτονομία με την χρήση του Chrome 110 χωρίς καν να είναι ενεργοποιημένο και το Energy Saver mode. Επιπλέον, η Google κάνει λόγο για παρακολούθηση 18 ωρών video στο YouTube, έναντι 20 ωρών στην εφαρμογή Apple TV+.

Αν και τα πλεονεκτήματα των νέων λειτουργιών του Chrome browser διαφημίζονται στο M2 MacBook Pro, οι developers εκτιμούν ότι θα επωφεληθούν εξίσου και οι χρήστες των προηγούμενων μοντέλων Apple Silicon, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ισχύει με τα Intel-based MacBook.

Όπως και να ‘χει, δεν χάνετε τίποτα να ενεργοποιήσετε τα Memory και Energy Saver mode στον Chrome browser, από το μενού των ρυθμίσεων και την ενότητα Performance.

Loading