Google Chrome: Σύντομα θα προστεθεί ένα προηγμένο Reading Mode

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της Google για τα νέα χαρακτηριστικά του ChromeOS και του Chrome browser που αφορούν εκπαιδευτικούς και μαθητές, η εταιρεία αποκάλυψε ότι σύντομα θα ενσωματώσει ένα νέο Reading mode στον web browser με σκοπό να βοηθήσει τους αναγνώστες να επικεντρωθούν στο κείμενο μιας ιστοσελίδας χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από άλλα στοιχεία (π.χ. εικόνες, εικονίδια, διαφημίσεις, videos κλπ.).

Η Google συνεργάστηκε με διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την ανάπτυξη και του Reading Mode, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το 20% των παιδιών στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί με δυσλεξία και ΔΕΠΥ (Διάσπαση Ελλειματικής Προσοχής). Γι’ αυτό κατέληξαν να προσφέρουν πληθώρα επιλογών για την γραμματοσειρά, το μέγεθος των γραμμάτων, την απόσταση μεταξύ των σειρών και το χρώμα του φόντου, τις οποίες μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι web browsers διαθέτουν αντίστοιχα reading modes (π.χ. Apple Safari, Mozilla Firefox), όμως ο Chrome browser βασίζεται ακόμα και σήμερα σε third-party extensions. Το νέο Reading mode θα είναι προσβάσιμο από ένα panel στην δεξιά πλευρά του web browser και θα το δούμε από την έκδοση Chrome 114 στα τέλη Μαΐου.

[Google]

Loading