Η Google απέτρεψε την μεγαλύτερη επίθεση DDoS που έχει καταγραφεί ποτέ

Η Google ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποτρέψει την μεγαλύτερη επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service) που έχει επιχειρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα, ενώ σε συνεργασία με ειδικούς του χώρου της κυβερνοασφαλείας εντόπισαν την ευπάθεια που κατέστησε εφικτή την απόπειρα των επιτήδειων.

Η εταιρεία αναφέρει στο επίσημο blog της πως η συγκεκριμένη επίθεση DDoS ήταν κατά 7.5x φορές μεγαλύτερη από αυτήν που κατείχε το ρεκόρ, καθώς επιχειρήθηκε να αποστείλει 398 εκατομμύρια αιτήματα ανά δευτερόλεπτο, ενώ το ρεκόρ που καταγράφηκε πέρυσι ήταν μόλις 49 εκατ.

Το πιο πρόσφατο κύμα επιθέσεων ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα στοχεύοντας μεγάλες υποδομές, όπως αυτές που υποστηρίζουν τα Google Services, Google Cloud κλπ. Αφότου εντοπίσαμε την ευπάθεια, ενημερώσαμε σε πραγματικό χρόνο τους ενδιαφερόμενους για να λάβουν τα μέτρα τους.

Η ευπάθεια βρέθηκε στο πρωτόκολλο HTTP/2 και γι’ αυτό η Google παροτρύνει τις εταιρείες να ελέγξουν εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στους servers τους προκειμένου να εφαρμόσουν το patch που κλείνει την ευπάθεια.

[Google]

Loading