Google Drive: Πληθαίνουν οι αναφορές για χαμένα αρχεία στην υπηρεσία

Το Google Drive είναι ένα μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες για την αποθήκευση αρχείων στο cloud, αλλά ορισμένοι χρήστες έχουν διαπιστώσει τελευταία ότι κάποια από τα αρχεία τους εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Σε ένα thread υποστήριξης στο φόρουμ της Google πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι ορισμένα από τα αρχεία τους των τελευταίων μηνών έχουν απλά εξαφανιστεί από το Google Drive, ενώ δεδομένα ολόκληρων μηνών χάθηκαν εντελώς από τους λογαριασμούς τους.

Η δημοσίευση του χρήστη που ξεκίνησε το σχετικό thread σημειώνει ότι τα αρχεία από τον Μάιο του 2023 και μετά έχουν εξαφανιστεί, ενώ ένας άλλος χρήστης αναφέρει ότι σε ένα spreadsheet στο Drive που ενημερώνεται από το 2016 έχουν διαγραφεί όλα τα δεδομένα από το 2019 και έπειτα.

Σε αυτό το thread υπάρχουν αρκετοί χρήστες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και πολλοί σημειώνουν ότι χρησιμοποιούν την υπηρεσία Google Drive για Desktop, τόσο σε Windows όσο και σε Mac, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν επηρεάζονται και οι εκδόσεις της υπηρεσίας για mobile συσκευές.

Η Google έχει ξεκινήσει να απαντά σε σχετικές ερωτήσεις για το θέμα και για την ώρα ζητά από τους χρήστες να μην προχωρήσουν σε αλλαγές στα αρχεία που φιλοξενούνται στο Drive τους. Ενδεχομένως θα βρεθεί η λύση και θα επανέλθουν όλα τα αρχεία, αρκεί να μην πρόκειται για κάποια κακόβουλη μαζική ενέργεια.

[Google]

Loading