Μεγαλύτερη η ικανοποίηση στη Google, καλύτεροι οι μισθοί στη Facebook [Infographic]

glassdoor

H Glassdoor, μια κοινότητα βαθμολόγησης εταιρειών για ευκαιρίες καριέρας και θέσεις εργασίας, διεξήγαγε έρευνα σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι που δουλεύουν στην Google είναι γενικά πιο ικανοποιημένοι από αυτούς της Facebook.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής το 2012 η Google έχει συγκεντρώσει βαθμολογία 3.9 ενώ η Facebook 3.7 στην ικανοποίηση των εργαζομένων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές όπου παραδοσιακά η Facebook είχε υψηλότερη βαθμολογία από την Google φτάνοντας μάλιστα το 4.7 το 2010 συγκριτικά με το 3.7 της Google.

Επίσης, ο CEO και ιδρυτής της Google Larry Page έχει υψηλότερο ποσοστό επιβεβαίωσης από το αντίστοιχο του Mark Zuckerberg. Ο Page συγκεντρώνει ποσοστό 94 τοις εκατό έγκρισης ενώ ο Zuckerberg συγκεντρώνει αντίστοιχα 92 τοις εκατό.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που κάνει τους εργαζόμενους στην Google πιο ικανοποιημένους; Απ' ότι φαίνεται οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν αναφέρει το φαγητό ως θετικό αλλά και τα έξτρα προνόμια που απολαμβάνουν ως εργαζόμενοι μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στον πλανήτη.

Το περίεργο στην έρευνα είναι ότι η αμοιβή και οι αποζημιώσεις στη Facebook είναι μεγαλύτερες από την Google αλλά επισημαίνεται ότι στη Facebook υπάρχει το μειονέκτημα των πολλών ωρών εργασίας.

[via TechCrunch]

 

Loading