Η Google παγώνει τις διαφημίσεις Flash από τον Chrome browser από την 1η Σεπτεμβρίου

rip_flash

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Mozilla, η οποία μπλόκαρε τον Flash player στον Firefox browser από τα μέσα Ιουλίου, η Google όρισε την 1η Σεπτεμβρίου ως την καταληκτική ημερομηνία για "πάγωμα" των διαφημίσεων Flash σε όλες τις ιστοσελίδες. Από εκεί και έπειτα, ο χρήστης θα μπορεί να "ξεπαγώσει" το υλικό Flash με δεξί κλικ αν το επιθυμεί.

Να σημειώσουμε ότι το "πάγωμα" αφορά μόνο μη-σημαντικό Flash υλικό, γι' αυτό αναφέρουμε τις διαφημίσεις στην εισαγωγή. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά οι ενσωματωμένοι Flash Players για videos, αλλά επιτέλους θα σταματήσει το ενοχλητικό auto-play των διαφημίσεων Flash.

flash_click_to_play_scr

Αν σας αφορά ο κλάδος της διαφήμισης, η Google καθησυχάζει αναφέροντας ότι οι περισσότερες διαφημίσεις Flash που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα AdWords μετατρέπονται αυτόματα σε κώδικα HTML5. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε διαφορετική πλατφόρμα, τότε πρέπει να μετατρέψετε το υλικό σας σε HTML5 αν θέλετε να παραμείνετε ενεργοί στον Google Chrome.

Εκτός των θεμάτων ασφαλείας και τη γενικότερη κατακραυγή για τον Adobe Flash Player, η Google αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση λαμβάνοντας υπόψιν ότι το υλικό Flash επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία του Chrome browser έχοντας έτσι επιπτώσεις στην απόδοση και στην αυτονομία των συσκευών.

[Google]

Loading