Αναφορά: Η Google ετοιμάζει συνδρομητική υπηρεσία game streaming και μιλά με κορυφαία studios

Οι φήμες για πιθανό μπάσιμο της Google στον χώρο του gaming δεν είναι κάτι καινούργιο και η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές κινήσεις από μέρους της που αναζωπυρώνουν τη φλόγα γύρω από αυτό το θέμα, όπως το project Arcade και η πρόσληψη στελεχών με μεγάλη εμπειρία στον τομέα.

Η νέα αναφορά κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από την ιστοσελίδα Kotaku και επαναφέρει το προσκήνιο ένα θέμα που αναδείχτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό δεν είναι άλλο από το ενδεχόμενο δημιουργίας της συνδρομητικής υπηρεσίας gaming Google Yeti με streaming των παιχνιδιών από τα data centers της εταιρείας στις συσκευές των χρηστών, μια ιδέα που προσπαθούν πολλοί να υλοποιήσουν τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία βασίζεται στο γεγονός ότι έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία για την επεξεργασία απαιτητικών τίτλων και τη διανομή των δεδομένων στους χρήστες, με τη λογική της να περιγράφεται πολύ όμορφα στη φράση "σκεφτείτε να παίζετε το The Witcher 3 μέσα από ένα tab στον Chrome browser". Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να περιλαμβάνεται στο σχέδιο και η δημιουργία ξεχωριστής παιχνιδοκονσόλας, αν και η υπηρεσία game streaming μοιάζει αρκετά πιο ανταγωνιστική.

Επιπλέον, το Kotaku αναφέρει ότι είναι πιθανή η έντονη ενσωμάτωση του YouTube στην υπηρεσία Google Yeti. Για παράδειγμα, ο gamer μπορεί να έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα δύσκολο boss σε κάποιο παιχνίδι ή να έχει κολλήσει σε κάποιον γρίφο ενός adventure game, οπότε, αντί να σταματά το παιχνίδι για να παρακολουθήσει κάποιον οδηγό θα μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να του εμφανίζεται σχετικό video - οδηγός από το YouTube.

Τέλος, ίσως το πιο ενδιαφέρον απ' όλα όσα μαθαίνουμε σήμερα, είναι το γεγονός ότι η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλά μεγάλα game studios για να υποστηρίξουν την υπηρεσία gaming και το σοβαρό ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εξαγορά κάποιων studios για την παραγωγή περιεχομένου αποκλειστικά για την πλατφόρμα της.

[via]

Loading