Google Maps: Ξεκίνησε η ενσωμάτωση "στρώματος" επαυξημένης πραγματικότητας

Η Google είχε κάνει λόγο για την ενσωμάτωση στοιχείων επαυξημένης πραγματικότητας στην υπηρεσία Google Maps από τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο του Google I/O 2018, αλλά χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να ξεκινήσουν οι δοκιμές σε πραγματικούς χρήστες.

Το νεό χαρακτηριστικό προσθέτει ένα στρώμα επαυξημένης πραγματικότητας στον χάρτη που βλέπεις στο smartphone σου για να παρουσιάζει περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τις τοποθεσίες που βλέπεις σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, αλλάζουν ελαφρώς και τα εικονίδια πλοήγησης με τρισδιάστατα βελάκια που σου δείχνουν την κατεύθυνση, ειδικές μπλε πινακίδες όπου υπολογίζεται η απόσταση και μια τεράστια κόκκινη καρφίτσα όταν φτάσεις ακριβώς εκεί που έχεις δηλώσει.

Η συγκεκριμένη AR λειτουργία δεν προορίζεται για διαρκή ή μακροχρόνια χρήση. Η Google θα σου εμφανίζει προειδοποίηση όταν περάσει λίγη ώρα και θα μετατρέπει το περιβάλλον χρήσης σε γκρι. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τόσο τον χρήστη από ατυχήματα, αλλά και τη μπαταρία της συσκευής που χρησιμοποιεί.

Αυτή την περίοδο, η AR λειτουργία δοκιμάζεται σε ορισμένους testers και αναμένεται το λανσάρισμα της για όλους μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

[via]

Loading