Google Maps: Διαθέσιμες οι eco-friendly διαδρομές και στην Ευρώπη

Ένας χρόνος πέρασε από το λανσάρισμα των eco-friendly διαδρομών στην υπηρεσία Google Maps για ΗΠΑ και Καναδά, ενώ ακολούθησε η Γερμανία τον περασμένο μήνα, και τώρα η εταιρεία προχωρά σε επέκταση της λειτουργίας σε ακόμη 40 χώρες συμπεριλαμβανομένων αυτών της ΕΕ.

Οι διαδρομές αυτές εμφανίζουν το εικονίδιο με το φύλλο και μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στην υπηρεσία, στην ενότητα Navigation Settings και στα Route Options θα δείτε την επιλογή «Prefer fuel-efficient routes». 

Επιπλέον, η Google προσφέρει και την επιλογή να δηλώσεις τον τύπο κινητήρα του οχήματος σου, έτσι ώστε να σου εμφανίσει την καλύτερη δυνατή (με βάση την ενεργειακή κατανάλωση) διαδρομή. Στις επιλογές συμπεριλαμβάνεται πετρέλαιο, αέριο, βενζίνη, υβριδικό ή ηλεκτροκινητήρας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η χρήση των eco-friendly διαδρομών σε ΗΠΑ και Καναδά βοήθησε να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα που θα παραγόταν από 100,000 αυτοκίνητα.

Εκτός απο το περιβαλλοντικό όφελος, το αυξημένο κόστος των καυσίμων είναι ένας ακόμη σοβαρός λόγος για να επιλέξει κανείς τις eco-friendly διαδρομές.

[Google]

Loading