Google Maps: Νέα λειτουργία φωνητικής πλοήγησης για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Η Google συνεχίζει να εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της με λειτουργίες που προορίζονται για να βοηθήσουν ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Σειρά παίρνει το Google Maps, το οποίο αποκτά ακόμα πιο λεπτομερή φωνητική πλοήγηση όταν ο χρήστης κινείται πεζή.

Η λειτουργία ονομάζεται Detailed Voice Guidance και λανσαρίστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (World Sight Day). Ενεργοποιώντας τη λειτουργία θα ενημερώνεσαι φωνητικά με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια για την πορεία που ακολουθείς, όπως για παράδειγμα όταν πλησιάζει η ώρα για να στρίψεις ή όταν φτάνεις σε μια μεγάλη διασταύρωση.

Προφανώς δεν κρίνεται απαραίτητη σε ανθρώπους που βλέπουν καλά, αλλά για αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης θα είναι πολύ χρήσιμη τόσο για την πλοήγηση τους, όσο και για την ασφάλεια τους, καθώς θα μπορούν να αφήνουν το smartphone στην τσέπη τους και να ακούν δυνατά τις φωνητικές εντολές, αντί να το κρατούν στο χέρι τους π.χ. σε όχι και τόσο ασφαλείς περιοχές.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Detailed Voice Guidance γίνεται από το μενού των ρυθμίσεων στο Google Maps. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα Navigation και από εκεί να σκρολάρετε μέχρι τo Walking Options.

Loading