Google Maps: Πλοήγηση απευθείας από το smartwatch χωρίς σύζευξη με smartphone

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Samsung Galaxy Watch5 τον περασμένο Αύγουστο, η Google ανακοίνωσε ότι σύντομα θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε την πλοήγηση στην υπηρεσία Google Maps αυτόνομα στα smartwatches με λειτουργικό σύστημα Wear OS χωρίς να απαιτείται σύζευξη με το smartphone. Αυτή η δυνατότητα είναι πλέον διαθέσιμη όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία με μια σύντομη ενημέρωση της.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχετε στην κατοχή σας κάποιο smartwatch με Wear OS και κεραία LTE, μπορείτε στο εξής να έχετε πρόσβαση στην λειτουργία πλοήγησης turn-by-turn μέσα από την υπηρεσία Google Maps ακόμα και όταν έχετε αφήσει το smartphone στο σπίτι σας. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη λειτουργία αν θέλετε να βγείτε για τρέξιμο ή πεζοπορία χωρίς να κουβαλάτε μαζί σας περιττά βάρη.

Για να ενεργοποιήσετε την turn-by-turn πλοήγηση στο smartwatch σας, αρκεί να ανοίξετε την εφαρμογή Google Maps, να δηλώσετε τον προορισμό σας (είτε πληκτρολογώντας είτε με φωνητική εντολή), να επιλέξετε τον τρόπο μετακίνησης (πεζή, αυτοκίνητο, ποδήλατο) και έπειτα ξεκινά κανονικά όπως την γνωρίζουμε από τα smartphones.

[Google]

Loading