Google Maps: Το εντυπωσιακό Immersive View έρχεται και στις διαδρομές των χρηστών

Συνέδριο από τη Google χωρίς κάτι καινούργιο για το Google Maps είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Η εταιρεία δεν είχε πολλά καινούργια να πει για την υπηρεσία των χαρτών της, όμως αυτό που έδειξε στο Google I/O 2023 ήταν αρκετό για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξελίσσει το περίφημο Immersive View και με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης προσφέρει στους χρήστες μια εμπειρία…video game σε όλη την διάρκεια της διαδρομής έως ότου φτάσουν στον προορισμό τους από την πορεία που έχουν επιλέξει. Για όσους δεν θυμούνται, το Immersive View είναι μια λειτουργία που συνδυάζει τα δεδομένα του Street View με τεχνολογία computer vision και AI για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό μοντέλο της πόλης.

Η αναβάθμιση φέρνει αυτήν την δυνατότητα και σε πραγματικό χρόνο όσο ο χρήστης ακολουθεί την πορεία που έχει επιλέξει, βλέποντας στον χάρτη πληροφορίες για το κυκλοφοριακό, τις διασταυρώσεις, τα πεζοδρόμια κλπ., ενώ η εικόνα αλλάζει και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Το Immersive View είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο σε Άμστερνταμ, Βερολίνο, Δουβλίνο, Φλωρεντία, Βενετία, Λας Βέγκας, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Μαΐάμι, Παρίσι, Σιάτλ, Σαν Χοσέ και Τόκιο.

Παράλληλα, η Google δίνει στους developers πρόσβαση στο Aerial API προκειμένου να δημιουργήσουν και να ενσωματώσουν το Immersive View στις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες τους, ενώ ανοίγει και την δυνατότητα εκμετάλλευσης ορισμένων δεδομένων της υπηρεσίας Google Earth για χαρτογράφηση σε 3D.

[Google]

Loading