Google: Μειώνει την προμήθεια της στο 15% για συνδρομές στο κατάστημα Google Play

Οι συνεχείς «αγώνες» των developers και οι πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει η αλλαγή στη μοιρασιά των μεριδίων στα καταστήματα εφαρμογών των Apple και Google.

Ήδη εδώ και αρκετούς μήνες οι δυο εταιρείες έχουν μειώσει την προμήθεια τους από 30% σε 15%, αλλά αυτή η μείωση ερχόταν με ορισμένες προϋποθέσεις. Η Google αποφάσισε να τελειώνει με τους αστερίσκους και πλέον ανακοινώνει την καθολική μείωση της προμήθειας της στο 15% για τις εφαρμογές - υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομητικό μοντέλο.

Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των πελατών μας σχετικά με την βιωσιμότητα των συνδρομητικών υπηρεσιών που προσφέρουν. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να απλοποιήσουμε την κατάσταση. Από την 1η Ιανουαρίου 2022 μειώνουμε την προμήθεια μας από όλες τις συνδρομητικες υπηρεσίες στο 15% για όλους και από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους.

Σαφέστατα δεν είναι μια απόλυτη και καθολική μείωση για την προμήθεια της από τις εφαρμογές και τα games, αλλά δεν παύει να έχει τη σημασία της και ίσως σε μεταγενέστερο χρόνο (και ενδεχομένως με νέες πιέσεις) να κατέβει οριστικά στο 15%.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Google]

Loading