Google και Microsoft αναλαμβάνουν να εξαλείψουν την παιδική πορνογραφία από το Διαδίκτυο [Video]

 

computer

Google και Microsoft, οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τις δύο κορυφαίες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο, συμφώνησαν να λάβουν πιο δραστικά μέτρα κατά της παιδικής πορνογραφίας μπλοκάροντας περισσότερους από 100.000 σχετικούς όρους αναζήτησης και προειδοποιώντας τους χρήστες ότι το εν λόγω περιεχόμενο είναι παράνομο.

Οι δύο κολοσσοί δέχτηκαν νωρίτερα πιέσεις από τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με την εξάλειψη της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Daily Mail, ο Eric Schmidt της Google δήλωσε ότι δεν υπάρχει γρήγορη λύση στην ανίχνευση εικόνων παιδικής πορνογραφίας και ότι η συγκεκριμένη δουλειά πρέπει να γίνει όχι από υπολογιστές και αλγορίθμους αλλά από ανθρώπους. Τα νέα μέτρα δε θα αφορούν μόνο τα αποτελέσματα αναζήτησης στην αγγλική γλώσσα αλλά περισσότερες από 158 διαφορετικές γλώσσες από όλο τον πλανήτη.

Επιπλέον, ο Schmidt ανακοίνωσε τα σχέδια του να αποστείλει μηχανικούς στο Internet Watch Foundation της Μ. Βρετανίας αλλά και στο National Center for Missing and Exploited Children των ΗΠΑ. Από την πλευρά του, ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron αναγνώριζει τη μέχρι τώρα προσπάθεια της Google που όπως αναφέρει έχει προκαλέσει πτώση της τάξης του 20% στην παράνομη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο και δηλώνει ικανοποιημένος με τα νέα μέτρα.

[via]
Loading