Η Google ετοιμάζεται να εξαγοράσει τη Yahoo (;)

Μια αναφορά της Wall Street Journal, που βασίζεται σε ανώνυμη πηγή, έρχεται να βάλει φωτιά στο χώρο της τεχνολογίας και του Internet, καθώς ισχυρίζεται ότι η Google ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Yahoo!

Google - Yahoo

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο επενδυτικές εταιρίες (άγνωστο ποιες) για να της παρέχουν το απαιτούμενο κεφάλαιο για την εξαγορά του μεγαλύτερου αντιπάλου της.

Μέχρι πρότινος ακούγαμε ότι η Microsoft βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της Yahoo, κίνηση που θα έδινε τεράστια ώθηση στη μηχανή αναζήτησης και τις υπηρεσίες Bing, και μάλιστα είχε καταθέσει πρόταση $44.6 δισ. το 2008, ποσό που απέρριψε ως μικρό ο τότε CEO της Yahoo, Jerry Yang!

Πλέον, το ποσό εξαγοράς φαίνεται ότι θα κυμανθεί περί τα $20 δισ. και γι’ αυτό έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον της Microsoft, ενώ και η Google δε θα χάσει την ευκαιρία να αφήσει ακόμα πιο πίσω τους ανταγωνιστές της.

Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση των συζητήσεων με τους επενδυτές, αλλά και από τις αντιδράσεις που σίγουρα θα υπάρξουν για τη δημιουργία μονοπώλιου, οπότε είναι πολύ πιθανό ότι η Google θα προβεί σε επίσημη πρόταση μαζί με κάποιους συνεταίρους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης η AOL και η κινέζικη Alibaba.

[πηγή WSJ]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google, Rumors, Yahoo. Bookmark the permalink.

One Response to Η Google ετοιμάζεται να εξαγοράσει τη Yahoo (;)

  1. Pingback: Η Google ετοιμάζεται να εξαγοράσει τη Yahoo (;) | Κάθε Μέρα