H Microsoft σε δεύτερη απόπειρα εξαγοράς της Yahoo (;)

Φήμες θέλουν τη Yahoo, ανήμπορη να φέρει σε πέρας την πολυπόθητη αναδόμηση της εταιρείας, να επανεξετάζει το ενδεχόμενο πώλησής της. Πιθανός αγοραστής; Για ακόμα μια φορά η Microsoft!

Η πρώτη απόπειρα εξαγοράς από πλευράς Microsoft πραγματοποιήθηκε το 2008 με την εταιρεία να υποβάλει προσφορά $45 δισεκατομμυρίων στη Yahoo. Τότε η τελευταία απέρριψε την προσφορά, όμως έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει...

Αυτή τη φορά η Microsoft φημολογείται να αναζητά εταίρους προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά, ενώ φυσικά η τωρινή της προσφορά δε θα συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια με το ποσό που ήταν διατεθειμένη να καταβάλει τρία χρόνια νωρίτερα.

Όσο για την αγορά, δείχνει να αντιδρά καλά στο ενδεχόμενο εξαγοράς από τη Microsoft με τη μετοχή της Yahoo να σημειώνει αύξηση της τάξης του 9%.

Και αν όλα ακούγονται ευνοϊκά μέχρι στιγμής, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συνεργασία της Yahoo με την Alibaba, μιας και ένα μεγάλος των κερδών της οφείλεται στην ασιατική εταιρεία. Σε περίπτωση πώλησης της Yahoo η Alibaba διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει τις μετοχές της από τη Yahoo, κάτι που προφανώς θα ρίξει την αξία της τελευταίας.

[πηγή digitaltrends]

 

Loading